”Vi behöver lite stolpe in om vi ska slå ut ÖFK”

Patrick Sjöö

Trelleborgs FF hade hoppats på en kort resa till kvartsfinalen i Svenska Cupen.

Det blev inte så. De får 105 mil till kvartsfinalarenan i Östersund.

– Visst var det några som suckade över att vi fick en så lång bortaresa, men själv suckar jag nog mer över att vi fick så tufft motstånd, säger Trelleborgstränaren Patrick Winqvist.

Under måndagen kom beskedet att Trelleborg möter Östersunds FK i kvartsfinal i Svenska Cupen på lördag klockan 16.00.

– Vi flyger upp på fredag och kommer till Östersund på kvällen. Efter matchen blir det nattåg hem eftersom det var för sent att flyga hem. Hade vi fått välja själva så skulle söndag ha varit en bättre speldag, men nu är det bara att acceptera, säger tränaren Patrick Winqvist.

Det anrika laget Trelleborgs FF ramlade ur Allsvenskan 2011 och sedan misslyckades man också i Superettan och hamnade i division 1 södra. Där höll sig laget kvar på målskillnad.

Sedan har kampen om att ta sig tillbaka till elitfotbollen pågått och inför säsongen 2016 var man äntligen tillbaka i Superettan.

– Vi har gjort en resa från division 1 och vi hoppas att kunna ta nästa steg. Vi vill bli stabilare och jämnare och ska bli lite bättre på alla plan. Att vi nu vann gruppen i Svenska Cupen och tog oss till kvartsfinal är ett steg i rätt riktning. Men vi är inte nöjda med att bara nå kvartsfinal, säger Patrick Winqvist.

Uddamålsvinster mot Landskrona och Gefle och oavgjort mot Kalmar tog laget vidare mot kvartsfinalen mot Östersunds FK.

– Det är ett väldigt, väldigt bra lag vi möter och även om vi inte spelat i samma serie som dem så har jag rätt bra koll. De har verkligen en tydlig idé hur de vill spela fotboll och jag tycker om kopplingen de har mellan anfallsspelet och försvarsspelet. Det är också intressant vad mycket de för ut av de spelare som kommer till klubben, säger Patrick Winqvist.

Nu hoppas han att hans Trelleborg ska stå för skrällen i Svenska Cupens kvartsfinalspel genom att sparka ut ÖFK.

– Det gäller att vi prickar in en bra prestation. Vi har ett bra anfallsspel med några spelare som skulle hävda sig i Allsvenskan. Men det gäller också att försvarsspelet fungerar. Vi har haft några kostsamma mål bakåt även om jag tycker att försvarsspelet fungerade bättre senast mot Landskrona. Men vi behöver nog lite stolpe in om vi ska slå ut Östersund, säger Patrick Winqvist.

Foto: Björn Sandberg.

Title