Värre än befarat för Bachirou – kan behöva operation

Patrick Sjöö

Efter att läkarna dubbelkontrollerat röntgenbilderna på Fouad Bachrous hand så visar det sig trots allt vara en fraktur.

– Vi får se om det bara blir gips. Men jag tror att det kan krävas en operation, säger ÖFK:s matchläkare Jan Hansson.

Som Osdsport skrev i går ådrog sig Fouad Bachrirou en handskada under matchen och var tvungen att uppsöka Östersunds Sjukhus.

Den preliminära bedömningen av röntgenbilderna var att det inte handlade om någon fraktur utan endast en blödning.

– Men de ringde mig från sjukhuset i dag vid lunchtid och berättade att det upptäckt en fraktur. Tydligen är det en fraktur på knogleden. När en röntgenbild tas på natten så görs det ingen dubbelkoll på bilderna om man inte anser att det är en skada som kan kräva akut operation. Det är bara en preliminär bedömning. Vid allvarliga skador och sjukdomar, till exempel vid en hjärnblödning, så dubbelkontrollerar man bilderna direkt direkt, förklarar ÖFK:s läkare Jan Hansson.

Fouad Bachrou, som åkte tillbaka med sitt lag under söndagen, ska nu uppsöka sjukhus i Malmö.

– Vad vad jag förstår så är det knogleden som är av och då kan det krävas operation, säger Jan Hansson.

Fouad Bachirou hade ingen angenäm söndagsnatt i Östersund trots segern mot sitt gamla lag.

– Jag har inte sovit någonting på hela natten. Jag har haft så ont i handen och varje gång jag stött i handen i något så har det varit en enorm smärta. Jag har precis fått reda på att det är något trasigt i handen så jag ska väl träffa en läkare snart.

Vet du fortfarande inte när du gjorde illa dig under andra halvlek?

– Jag har funderat vilket situation det var, men jag kan inte komma på det. Jag har ingen aning hur jag fick skadan, men någon måste ju ha råkat sparka på handen, säger Bachirou.

 

Title