Tre raka segrar – nu väntar serieledarna

Karl Malmquist

Fredagens match mot AIK Härnösand blev en jämn tillställning där hemmalaget drog det längsta strået efter att Alexander Naskov fastställt slutresultatet 5-3 med tre minuter kvar av matchen. Målskyttarna under matchen var: Emil Broström x2, Alexander Naskov x2, Samuel Sjöö.

Under tisdagen spelades nästa match när Brunflogänget åkte till Kramfors. Efter en målmässigt jämn första period så blev målvaktsbytet av Brunflo ett trendbrott och bortalaget kunde enkelt gå ifrån till 5-2. I den sista perioden spelar Brunflo egentligen bara av matchen och och närmare än 5-3 kommer inte Kramfors innan Casper Lundqvist avgör matchen med sitt 6-3 mål i tom bur.

Imorgon fredag spelar Brunflo återigen match och det är tillfälliga serieledarna Kovlands IF som besöker Klanghallen. Motståndarlaget har nyligen förstärkt tränarstaben då VM-spelaren Mathias Månsson klivit in i båset. Det blir onekligen hjärnornas kamp på bänken mellan Brunflos coach Jens Östlund och Kovlands Mathias Månsson.

I övrigt så besitter Kovland ett väldigt kompetent lag där Oscar Haeggström i målet är en av nyckelspelarna. Framåt är dom offensiva hoten främst Casper Sjödin (ny från SK Lejon) och Simon Sjöberg, tidigare Timrå IK dom som Brunflo får se upp med.

OSDSPORT besökte tränarna Östlund/Woolford under kvällens träning för att höra reflektionerna kring den kommande matchen.

Hur går tankarna inför matchen?

– Det ska bli roligt att möta Kovland som har startat serien väldigt bra. Det har ett väl skolat lag med många unga spelare som är i början av sina seniorkarriärer. Vi behöver göra våran bästa match för säsongen för att kunna störa dom. I tisdags gjorde vi våran klart bästa match hittills och det vill vi bygga vidare på i denna match

Vad blir nyckeln för att vinna mot Kovland?

– Nyckeln för oss imorgon är att spela enkel och rak hockey. Vi måste minimera våra misstag och ha tålamod och förvalta våra chanser när vi väl får dom.

Hur ser läget ut i truppen?

– Hampus Grande och Daniel Norrman missar tyvärr matchen. Sedan är det ett stort frågetecken för Emil Broström som klev av dagens träning på grund av skada. In i truppen kommer dock forwarden Axel Gisslén som lånas in från Östersunds IK.

Slutligen, är det något du vill hälsa Brunflofansen?

– Kom och heja fram laget imorgon, jag lovar att det kommer bli en riktigt bra match i Hockeytvåan!

 

Nedsläpp 19.30!

Title