Tre poäng och en stor lättnad

Maria Paulsson

Kiruna AIF – Brunflo

Nog bröt man ihop och kom igen alltid! Matchen började ganska blekt från Brunflos sida och trots högt tryck från AIF i offensiv zon lyckades Brunflo hålla siffrorna jämna i första perioden. Sedan gasade Brunflos på lite och man började utnyttja sin snabbhet vilket till slut ledde till seger med 5-1!

Efter 1-1 målet tror jag Johan Lantz tog med sig hammare ut till målet för att spika igen resten av matchen, mycket stabil insats av honom även idag och hela 97,37 i räddningsprocent! Ett stort pluspoäng ska idag gå till Oscar Klockerud som med sitt lugn såg till att hålla farligheter borta i defensiv zon samt att han var otroligt vass framåt och skapade många fina lägen för laget, 5 av 5 hockeypuckar. Även Rasmus Bodin och Felix Nilsson tycker jag var riktigt bra idag, två killar som alltid visar kämpaglöd, Pontus Dünesius var också riktigt vass när han tog fart men fick tyvärr ingen utdelning på sina lägen.  I övrigt så hade laget väldigt svårt att få kontroll över pucken i egen zon, man gick flera killar på samme AIF-spelare men ändå lyckades man inte ta ifrån dem pucken, jag tycker det såg lite stressat ut i många lägen för Brunflos del. Även rensningen i egen zon måste bli bättre då man flera gånger la pucken rätt i gapet på AIF som pepprade skott mot Lantz, AIFs enda mål var resultatet av just en sån situation. Brunflo var strået vassare idag och lyckades få in hela fem mål men jag tycker mig kunna önska lite mer noggrannhet och lugn från grabbarna, även om det var en stor förbättring i spelet mot gårdagens match i Boden.

Men, en klapp på axeln till laget som lyckades att resa sig från gårdagens förlust och visa att de förtjänar sin plats i division 1, för AIFs del blev det dock rullgardin ner då de inte lyckats få ihop en enda poäng under de första fyra matcherna i kvalet. Jag vet att många fans är riktigt glada och lättade just nu, på Facebook ramlar det in grattishälsningar och jag hoppas verkligen laget känner av stödet. Nu väntar en lång bussresa hemöver och redan på onsdag är det dags för ny drabbning, denna gång är det Njurunda som kommer på besök i Klanghallen. Jag hoppas verkligen att alla som har möjligheten tar med sig sina vänner och alla som de känner och kommer och hejar fram laget, för det gör skillnad och det vore så fint att kunna visa hur mycket vi stöttar laget, eller hur?

Title