Totohallen totalförstörd efter branden

Redaktion

Det var natten mot Midsommarafton som totohallen på Östersundstravet började brinna.
Byggnaden ser inte ut att kunna räddas.
– Det är en totalskada, säger räddningsledaren Esbjörn Eriksson till Travronden.

Det var vid 03.00 som travbanechefen Jan Quicklund fick ett automatiskt larm från sin arbetsplats. Eftersom han själv inte var i närheten ringde han personal som bor nära travbanan.

– Den person jag ringde var där på några minuter och konstaterade att det luktade bränt och att det kom rök ur byggnaden. Då ringde vi 112. Alla som jobbat med branden, inklusive min personal, har gjort ett fantastiskt arbete. Det har varit en lång dag och jag ser nu att jag har ringt 156 samtal sedan klockan tre i natt, säger Jan Quicklund.

Räddningstjänsten inledde släckningsarbetet strax före halv fyra. De jobbade också hårt för att branden inte skulle spridas till läktardelen.

– Dessutom försökte man rädda allt av värde, till exempel tavlor och vår studio, säger Jan Quicklund.

Det sägs också att ni hade en stor summa kontanter, uppåt en kvarts miljon, i byggnaden?

– Det är inget som jag varken tänker bekräfta eller dementera.

Totohallen är totalförstörd invändigt av både branden och de vattenskador som släckningsarbetet orsakat. Mycket talar för att byggnaden måste rivas.

Under dagen togs beslutet av fredagens lunchtävlingar inte kommer att arrangeras på Östersundstravet Troligtvis tar Bergsåker över den tävlingsdagen.

Anledningen är att elektroniken är helt utslagen på travbanan och all kontakt med ATG är bruten. Nu jobbar Östersundstravet för att vara redo 14 juli för nästa tävlingsdag då det är uttagningar till Kallblodsderbyt.

 

Title