”Tack Expressens Noa Bachner för reklamen för Osdsport!”

Karl Malmquist

Idag fick Idrottsjämtlands egen sportsajt, Osdsport.se, reklam i Expressen av en av landets bästa sportjournalister Noa Bachner.

I sin krönika nämnde han Osdsport.se.

– Vi kan bara tacka Expressen och Noa Bachner. Namnet på sajten behöver synas. Målet med Osdsport.se är att det ska bli en jämtländsk sportsajt där vi får med så många jämtländska klubbar som möjligt. För mig personligen är det viktigt att ÖIK får mycket marknadsföring. Men sidan blir förstås ännu roligare när vi ger varandra draghjälp, säger Maria Paulsson som håller i ÖIK:s redaktion och är en av de starka krafterna bakom sajten.

Noa Bachner skrev i sin krönika i Expressen: ”den fristående sportsajten osdsport.se.”

Det var givetvis med ironi på grund av den tidigare ägarbilden.

– Jag antar att det lever kvar att det var mest ÖFK på sajten och att det då var mest positiva artiklar om den klubben. Men från i höstas är det klubbarna i Jämtland som driver sajten och nu skrivs det ganska lite om ÖFK. Om fotbollsallsvenskan, alpina VM och skidskytte-VM kan man ju läsa i kvällstidningarna. Vi brinner för att den lokala idrotten på lägre nivåer ska synas. Vi är inte så många klubbar ännu involverade ännu, men vi kommer att bli fler. Det spelar ingen roll om det var ironiskt skrivet i Expressen. Idag är det ju sanningen att det är en fristående sportsajt, berättar Maria Paulsson som framför allt brinner för Östersunds IK och deras jakt på hockeyallsvenskan.

Men varför räcker det inte med att varje klubb har en hemsida?

– Hela idén med sidan är att klubbarna i Jämtland ska ge varandra draghjälp. Är man intresserad av trav går man in på Östersundstravets hemsida och läser. Men när man läser trav på Osdsport kanske man upptäcker att ÖIK eller Brunflo IK spelar match ikväll och lockas att gå dit. På den här sidan kan du ju också marknadsföra ditt arrangemang som du själv vill. Kostar en korv bara 10 kronor ikväll i ishallen så kan vi skriva det. Det är nog svårt att få med det i en tidningstext. Vill du ha ut en sådan information i en tidning så får du köpa en annons.

– Jag vill också säga att det är en väldigt snygg sida som vi har tagit över. Jag tror inte många klubbar har så fin hemsida. Dessutom kommer det varken att kosta eller behövas inlogg för att läsa.

Det är inga journalister som skriver på sajten?

– Nej, det är vi i klubbarna som gör det. Det finns någon i alla klubbar som är skrivkunnig och någon som kan ta en bild. Man får man ha lite överseende för kvalitén emellanåt. Ibland brukar jag övertala Patrick Sjöö, som är journalist och som tidigare var pressansvarig i ÖFK, att ideellt skriva om mitt ÖIK (skratt). Karl Malmqvist och Anne Svensson Myhr, som håller i Brunflo IK-redaktionen, brukar också anlita honom för att skriva har jag sett. Det var ju Patrick och Erik Eliasson som drog igång den här sajten för några år sedan. Men sedan i höstas så är det som sagt vi amatörjournalister som mest skriver och fotar.

Men den stora frågan. Vad kostar det det för klubbarna att vara med?

– Det är väldigt billigt. Det kostar nämligen inte en enda krona att marknadsföra sin klubb. Givetvis är drömmen att vi får in sponsorer på sidan som vill stödja jämtländsk idrott. Det kanske slutar med att varje förening kommer att få betalt för att marknadsföra sig.

Nu efterlyser Osdsport fler jämtländska klubbar som vill vara med och synas.

– Det är en oerhört bra plattform att använda för att locka fler människor till våra lokala idrottsarrangemang. Sajten har bara innehållit fotboll, ishockey och trav tidigare då det var ägarnas favoritsporter. Men det finns så många andra idrotter som kan vara med och de är välkomna nu när det är vi föreningar som bestämmer om sidan. Är det klubbar som vill vara med så är det bara att höra av sig till mig så löser vi så de får en egen redaktion på Osdsport.se, säger Maria Paulsson.

 

Vill din förening också synas på den jämtländska sportsajten Osdsport.se?

Kontakta Maria Paulsson på mejl: kommunikation@ostersundik.com eller info@osdsport.se

Maria Paulsson, kommunikatör och en av skribenterna på Osdsport.se

 

 

 

Title