Snart kommer hösten igen.. (uppdaterad)

Maria Paulsson

.. som Winnerbäck sjunger.
Och för oss hockeyfrälsta är det en glädjens tid på året. Ishallskaffet smakar ju alltid lite extra gott där i början och man sätter sig med glädje och fryser på läktaren bara för att få ta del av sporten man älskar. Och det är verkligen tid att alla Brunflosupportrar visar att de stödjer klubben nu, få tillbaka stämningen och gemenskapen i Klanghallen.

Hockeysäsongen närmar sig som sagt med stormsteg och det är väldigt spännande att följa lagbygget i Brunflo.
Det blir, som klubben även gått ut med, ett ungt och utvecklingsbart lag med några stabila pjäser som väljer att stanna.

Kalle Malmquist sa till Brunflos FB-sida att ”Vi kommer den kommande säsongen ha ett ungt och utvecklingsbart lag där vi fått in en del egna produkter kryddat med killar utifrån, och tanken är även att U-16 lagets grabbar kommer att få möjligheten att testa på seniorspel. Vi har en målsättning som är att vi ska kunna utmana i toppen av division 2 som blivit än mer intressant sedan serien slogs ihop med Ångermanland. Duktiga lag som Husum, Ånge, Njurunda, Kovland och Nälden är i serien och det ska bli kul att tävla mot dessa!” 

Detta tyder på att klubben vill satsa på långsiktighet vilket jag tror är otroligt klokt. Trots att Sundsvall drar sig ur division ett väljer Brunflo att inte ta deras plats utan att börja på ny kula i division två, även det ett klokt beslut, men det sorgliga är att fler och fler klubbar får ekonomiska svårigheter i division ett norra. De långa avstånden betyder stora kostnader och det tar hårt på de norrländska klubbarna, kanske dags att dela upp norrland i två divisioner igen?

Tillbaka till laget, vi får återigen se Gary Woolford styra i båset, vem hans kompanjon blir återstår att se, men det kan bli riktigt bra, har hört om ett förslag som jag personligen hoppas på, men det är hemligt ännu. Gary blir en bra stomme i ledarstaben då kan klubben och har mycket erfarenhet och rutin med sig.

Jag tror att spelare som Andreas Lundqvist och Kristian Söder kommer få en stor roll kommande säsong och vara viktiga kuggar i laget. Trots att de inte är några gamlingar ännu sitter de på en hel del kunskap och är båda bra förebilder. Som ni ser nedan är laget ännu inte komplett med det börjar ta god form!

Laget just nu (länk till Eliteprospect på namnet):
Petter Löfgren – ny från ÖIK J20
Braddock Otton – ny från Boden J20

Kalle Godén Holgersson  – Ny från Ånge
Jacob Skoglund Lyrén
Kristian Söder
Rikard Östrup – Ny från ÖIK J20
Viktor Sörensson – Ny från Bräcke
Jan Svedja – Ny från HC Technika Brno, Tjeckien

Pontus Edström
Emil Broström – Ny från Boden
Victor Johansson – Ny från ÖIK J20/Järpens IF
David Kamrup
Oliver Kamrup – Ny från ÖIK J20
Mattiz Korsgren – Ny från Näldens IF
Andreas Lundkvist
Edwin Mann
Jonathan Mooe – Ny från Ånge
Samuel Sjöö  – Ny från Ånge
Linus Almroth – Ny från Boden J20
Linus Roos – Ny från ÖIK J20
Rasmus Bodin

Samt att spelare från Brunflos U16 kommer träna med laget.

 

Spelarförluster (uppdateras) :

Johan Lantz – Osby IK
Johan Berge – slutar

Simon Bergsten – ÖIK
Oscar Klockerud – Asplöven HC
Niklas Nilsson – Kalix UHC
Albin Edlund slutar
Pierre Larsson slutar

Oscar Åkerblom – ÖIK (try out)
Emil Ericsson – Köping HC
August Höijer – Osby IK
Jonas Nilsson – Asplöven HC
Niklas Wahlgren – ny klubb inte klar
Pontus Dünesius – slutar
David Millner – slutar
Olle Ericsson – slutar

Title