Skadedrabbat Kalmar jagar seger mot ÖFK

Patrick Sjöö

Kalmar FF har fått en tung start på Allsvenskan.

En seger på de inledande nio matcherna och skadelistan är enorm.

– Det är ju ett faktum att vi har många skador. Men vi kan ju bara fokusera på de spelare vi har tillgängliga och hitta de rätta verktygen för att ta alla poäng mot Östersund på lördag, säger tränaren Peter Swärdh.

Inför tisdagens match mot Norrköping fanns tio spelare på skadelistan och dessutom saknades också avstängde Melker Hallberg.

– Det ser ut som att någon av de skadade spelarna är tillbaka. Bland annat David Elm kan vara tänkbar, säger Kalmartränaren Peter Swärdh.

Det är det enda som han vill säga om skadeläget.

– Det är ju ingen inte att prata om det. Nu har vi de spelare vi har och vi har också en idé hur vi ska uppträda mot Östersund. Det gäller att hitta rätt i återhämtningen också då det är ett tufft spelschema. Nu möter vi ett lag som byter utgångspositioner mer än något annat lag i Allsvenskan och de växlar spelare rätt mycket. Jag hoppas att vi kommer att göra en bra prestation på lördag, säger Peter Swärdh.

Laget ligger näst sist i Allsvenskan efter nio spelade matcher och har bara en seger och den kom mot Halmstad.

– Det är naturligtvis inte den start som vi hade hoppats på. Det gäller att vi höjer både vår lägsta- och högstanivå framöver. Vi har gjort för lite mål och släppt in för många. Det är den största anledningen att vi ligger där vi ligger, säger Peter Swärdh.

Kalmar FF tränar på fredag hemma i Kalmar och flyger sedan till Östersund. På lördag klockan 16.00 är det avspark och då ska Kalmar försöka lämna Allsvenskans bottenträsk.

Så köper du biljetter till ÖFK–Kalmar (lördag 20 maj, kl 16.00).

På internet
På ostersundsfk.ebiljett.nu köper du biljetter till de matcher som är släppta. Välj e-post som leveranssätt och skriv ut biljetterna eller visa upp dem i din mobil.

I ÖFK-shopen
Vår klubbshop hittar du på Prästgatan 50 A. Klicka för aktuella öppettider.

Över telefon
Callcenter för biljettköp och frågor kring ditt köp via AXS Transticket: 0771-45 46 00. Telefontid: måndag – fredag 09:00-18:00, Lördag 10:00-15:00.

Ombud – Visit Östersund
Du kan även köpa biljetter på Turisbyrån.

Biljettlucka matchdag, Jämtkraft Arena
I våra allsvenska hemmamatcher öppnar biljettförsäljningen vid arenan två timmar innan avspark, om inget annat anges. Vi rekommenderar dock förköp – det är både billigare och du slipper köer vid arenan.

Title