Sjukt, overkligt, galet – välj själv!

Patrick Sjöö

Det är en sådan här stund som jag förväntas att skriva artikel efter artikel och berätta hur fantastiskt allting är.

Sedan sitter jag och tittar på tangentbordet och funderar över den första bokstaven.

Vad var det som hände där på Jämtkraft Arena egentligen?

 

Sjukt, overkligt, galet, sanslöst, ofattbart.

Jag kan nog komma på en hel del ord till som jag har hört idag. Jag vet egentligen inte själv vad jag ska sätta för ord. Alla passar in.

Men efter att ha jobbat väldigt nära dessa spelare och ledare i drygt tre månader så är jag ändå inte jätteförvånad över det som händer just nu. Jag kan inte riktigt förklara, det andas bara en vinnarmentalitet i hela föreningen.

Alla spelare har ett enormt driv, en galen motivation och tror på allt de gör. Det håller ju givetvis riktigt hög klass också.

Sedan står han där Graham Potter, och likt en shackspelare flyttar han sina pjäser.

Jag skulle så gärna vilja berätta hur det ser ut under Potters genomgångar efter och inför match. De är inte särskilt långa, men de innehåller saker som jag ofta imponeras över. Jag nöjer mig med att jämföra honom med en schackspelare så har jag inte sagt för mycket.

Dagens före cupfinalen stängde Östersunds FK sin träning. Det är första gången i klubbens historia. De gjorde flera spelövningar med sin startelva där Graham Potter överraskande satt Alhaji Gero från start. Det var säkerligen inget som Norrköping hade räknat med. Han fick också göra ett efterlängtat mål.

ÖFK övade också en hel del hörnvarianter under den stängda träningen.

Utfallet av detta? 1–0 gjordes på hörna av Sam Mensiro som kanske inte är den som Norrköping på förhand tänkte bevaka allra hårdast…

Norrköping fick en mardrömsstart i den allsvenska matchen på Jämtkraft Arena i söndags. I Svenska Cupfinalen blev det mardrömsstart upphöjt till två.

De försökte verkligen och fixade också fram betydligt bättre chanser än vid senaste besöket. Men egentligen borde väl ÖFK redan ha avgjort matchen i första halvlek med sina fina chanser.

4–1 mot Norrköping inger respekt och nu står vi där med ett jämtländskt lag i kval till Europa League.

Sjukt, overkligt, galet, sanslöst, ofattbart. Välj själv.

I Östersund brukar barn klä ut sig till påskärringar på skärtorsdag och gå ut och be om godis.

På skärtorsdag 2017 klädde sig barn i Östersund i svart/röda kläder och bad om autografer av sin idoler.

Jag antar att skärtorsdag är republiken Jämtlands nya nationaldag?

 

Title