Sirius jagar sin första seger mot ÖFK

Patrick Sjöö

Ännu har Sirius aldrig lyckats besegra Östersunds FK.

På onsdag hoppas man att den första segern kommer då lagen möts på Jämtkraft Arena.

– Men samtidigt vet vi att det brukar vara jobbigt att möta Östersund, säger Siriustränaren Kim Bergstrand.

 

Östersunds FK och Sirius har en historia tillsammans. De jagade först en plats i Superettan då ÖFK snuvade Sirius på den platsen i en avgörande match på Studenternas 2012.

Sirius lyckades dock kliva upp året därpå.

2015 kämpade lagen i toppen av Superettan om en plats i Allsvenskan. ÖFK tog den allsvenska platsen genom att bli tvåa i serien. Sirius blev trea.

– Jag brukar inte titta på historia. Men visst finns det lite historia mellan lagen, men den är ju inte direkt 100 år gammal, säger Siriustränaren Kim Bergstrand och skrattar.

Sedan 2012 i division 1 Norra har lagen alltid spelat oavgjort i seriespel förutom matchen på Studenternas då en allsvensk biljett stod på spel.

I träningsmatchen i spanska Salou i februari vann ÖFK med hela 4–0.

– Vi brukar ha svårt med Östersund och vi har ju faktiskt aldrig besegrat dem. Men det ska bli kul att mötas igen på onsdag kväll och jag tror att det kan bli en rätt rolig match att se. Det brukar bli fart i matcherna mellan oss. Östersund har ju också flera riktigt bra spelare och bara att se dessa tycker jag borde vara värt biljettpriset, säger Kim Bergstrand.

Sirius kommer från en imponerande 4–1-seger mot Elfsborg och är årets succélag så här långt i serien. ÖFK förlorade mot Malmö i 94:e minuten och behöver vinna för att haka på topplagen.

– Det är ju inte lätt att spela fotboll i Uppsala som planen ser ut. Men vi gjorde en riktigt stabil insats mot Elfsborg, säger Bergstrand.

Nu hinner han inte njuta så länge av segern. I dag är det fullt fokus inför onsdagens match mot ÖFK.

– Jag har inte hunnit se Malmö–Östersund ännu. Jag ska göra det ikväll. Men det känns lite märkligt det som händer i slutminuterna i Östersunds matcher, säger Kim Bergstrand.

Så köper du biljetter till ÖFK–Sirius:

Matchstart onsdag 17 maj, kl 19.00

På internet
På ostersundsfk.ebiljett.nu köper du biljetter till de matcher som är släppta. Välj e-post som leveranssätt och skriv ut biljetterna eller visa upp dem i din mobil.

I ÖFK-shopen
Vår klubbshop hittar du på Prästgatan 50 A. Klicka för aktuella öppettider.

Över telefon
Callcenter för biljettköp och frågor kring ditt köp via AXS Transticket: 0771-45 46 00. Telefontid: måndag – fredag 09:00-18:00, Lördag 10:00-15:00.

Ombud – Visit Östersund
Du kan även köpa biljetter på Turisbyrån.

Biljettlucka matchdag, Jämtkraft Arena
I våra allsvenska hemmamatcher öppnar biljettförsäljningen vid arenan två timmar innan avspark, om inget annat anges. Vi rekommenderar dock förköp – det är både billigare och du slipper köer vid arenan.

Title