Potter: – Vi har en tro på att vi kan störa Malmö

Patrick Sjöö

På söndag är det dags för årets kanske svåraste bortamatch för Östersunds FK.

Malmö tar emot på Swebank Stadion.

– Vi åker ner med full respekt, men samtidigt med en tro på att vi kan störa Malmö, säger ÖFK-tränaren Graham Potter.

Under fredagsmorgonen hade Graham Potter genomgång med sina spelare inför helgens match mot Malmö. Han visade en hel del matchsituationer från Malmös tidigare matcher och gick igenom tekniska detaljer.

– Vi står för en enorm utmaning på söndag. Att möta Malmö på bortaplan är väl kanske den svåraste bortamatchen av alla i Allsvenskan. De har ett lag med många otroligt bra spelare och då menar jag inte bara startelvan. De har en stor bredd, säger Graham Potter.

Just nu leder Malmö Allsvenskan med sex poängs marginal till flera jagande lag. Östersunds FK har nu chans att täppa till den luckan.

– Men hur tabellen ser ut är ingenting som vi ens funderar över. Vi åker ner för att försöka ta poäng, säger Graham Potter.

I höstas föll guldjagande Malmö med 0–3 hemma på Swebank Arena mot ÖFK. Men den matchen är inget som Potter pratar om i dag.

– Det som hände i höstas är historia. Om vi ska vara ärliga så hade också Malmö flera av sina bästa spelare borta i den matchen, säger Potter.

Inför matchen mot Malmö är inte skadelistan i Östersunds FK särskilt lång. Just nu är det bara Douglas Bergqvist som inte kan spela på grund av en bristning i ett framlår.

Elva poäng har Östersunds FK skrapat ihop på de inledande sju matcherna. Det hade kunnat vara mer ändå utan de förlorade poängen i slutsekunderna mot Göteborg och Elfsborg.

– Vi har gjort många väldigt bra prestationer och några som varit lite sämre. Men vi har ännu inte kommit upp på max, säger Graham Potter.

På en skala 1-10. Vad får Östersunds FK för betyg på inledningen av Allsvenskan?

– Jag skulle nog säga sex eller sju. Men när det gäller spelarnas attityd är det definitivt en tia.

 

Title