Potter missnöjd efter oavgjort mot Sirius

Niclas Jarlås

Allsvenska nykomlingen Sirius, som har tagit ligan med storm, kom till Jämtland och blev satta på prov. ÖFK hade flera chanser att vinna men Sirius försvarade sig bra i 90 minuter och fick med sig en poäng från Jämtkraft Arena efter en mållös tillställning.

– Det var inte vår dag, konstaterade ÖFK-tränaren Graham Potter.

Efter matchen hade de båda lagen olika känslor inför den delade poängen

Thomas Lagerlöf, assisterande tränare i Sirius, var nöjd över att få åka hem till Uppsala med en poäng efter en svår bortamatch.

– Vi får kriga och kriga, det är en fantastisk försvarsinsats idag.

– Vi lyckades inte med våran gameplan att pressa tillbaka ÖFK, vi fick en dålig start och hade svårt att komma tillbaka in i matchen, fortsätter Lagerlöf.

Graham Potter var däremot missnöjd med resultatet, men han kunde ändå ta med sig positiva bitar från den anfallsfotbollen ÖFK bjöd på. Även om matchen slutade 0–0 så hade ÖFK flera lägen i första halvlek att ta ledningen. Bland annat så hade Ghoddos ett läge i matchminut 23 där anfallaren hade öppet mål men Wicks i målet fick en hand på bollen.

I andra halvlek försvarade sig Sirius bättre och ÖFK har allt svårare att komma till farliga målchanser. Något som Lagerlöf uppmärksammade på presskonferensen efter matchen.

– Vi höll dom borta från 100 procent chanser i andra. Wicks räddade oss i första men i andra hade vi väldigt bra försvarsspel.

ÖFK var det dominerande laget och när matchen summerades hade hemmalaget 62% bollinnehav och hade 13 avslut mot Sirius tre. Men det räckte inte den här dagen och Sirius fortsätter att plocka poäng och är fortsatt med i toppen av Allsvenskan.

– Vi hade tillräckligt många chanser att göra mål i första, men idag var inte vår dag avslutar Graham.

Potter får nu samla sina trupper och återhämta sig för redan på lördag kommer nästa hemmamatch när Kalmar FF kommer på besök.

Så köper du biljetter till ÖFK–Kalmar (lördag 20 maj, kl 16.00).

På internet
På ostersundsfk.ebiljett.nu köper du biljetter till de matcher som är släppta. Välj e-post som leveranssätt och skriv ut biljetterna eller visa upp dem i din mobil.

I ÖFK-shopen
Vår klubbshop hittar du på Prästgatan 50 A. Klicka för aktuella öppettider.

Över telefon
Callcenter för biljettköp och frågor kring ditt köp via AXS Transticket: 0771-45 46 00. Telefontid: måndag – fredag 09:00-18:00, Lördag 10:00-15:00.

Ombud – Visit Östersund
Du kan även köpa biljetter på Turisbyrån.

Biljettlucka matchdag, Jämtkraft Arena
I våra allsvenska hemmamatcher öppnar biljettförsäljningen vid arenan två timmar innan avspark, om inget annat anges. Vi rekommenderar dock förköp – det är både billigare och du slipper köer vid arenan.

Title