Potter inför avgörandet: – Jag älskar sådana här matcher!

Patrick Sjöö

På söndag är det det dags.

Gruppfinal mot Hammarby i Svenska Cupen på Jämtkraft Arena klockan 14.00.

– Jag älskar sådana här matcher. Det tror jag att grabbarna gör också, säger Graham Potter inför avgörandet.

 

Seger mot Varberg och Nyköping i Svenska Cupen innebär att det räcker med en poäng mot Hammarby på söndag för att Östersunds FK ska vara i kvartsfinal.

– Men det går inte att fundera ut någon annan taktik under förutsättningarna att vi går vidare med en poäng. Möjligtvis i slutet av matchen. Vi går givetvis in för att vinna, säger tränaren Graham Potter.

Nu väntar ett Hammarby som spelat oavgjort mot Varberg och vann med uddamålet mot Nyköping.

– Det har ju en ny tränare och några riktigt bra nyförvärv och jag har studerat lite hur de spelar. Det är ett bra lag och det kommer givetvis att bli en tuff match, säger Potter.

Att Östersunds FK har stora ambitioner med Svenska Cupen är inget som tränare Potter sticker under stolen med.

– Vi har ju sagt att vi vill gå vidare från gruppspelet. Om vi klarar det så har vi nått vårt första mål under försäsongen. Jag ser verkligen fram emot att få spela en ”vinna eller försvinna-match” och jag hoppas vi kommer att få stöd på läktaren även om prognosen visar att det blir ganska många minusgrader, säger Graham Potter.

Potter är nöjd med försäsongen så här långt, även om segern i Svenska Cupen i senaste hemmamatchen mot Varberg satt hårt åt. Saman Ghoddos sparkade in 2–1 i 94:e.

– Ett väldigt skönt mål och att ta en seger på det viset stärker laget. Vi visade attityd och att vi aldrig ger upp. Vi spelade ganska bra i första halvlek, men samtidigt ska vi vara ärliga och säga att vi inte skapade alltför många riktigt heta chanser. Vi kan bättre. Mot Nyköping såg det mer stabilt ut, säger Potter.

Under söndagsförmiddagen tränar ÖFK ett lättare pass på Jämtkraft Arena. Under eftermiddagen tränar även Hammarby på arenan.

Den avgörande matchen drar igång 14.00 på söndag och grindarna öppnar klockan 13.oo.

Title