På söndag hoppas Gero på repris mot Hammarby

Patrick Sjöö

Alhaji Gero ser gärna tillbaka till den där kalla oktoberkvällen förra året.

Han hoppade in, serverades en passning av Alex Dyer, och visade vägen till seger mot Hammarby.

– På söndag ska vi vinna mot Hammarby igen, säger ÖFK-anfallaren.

 

Under torsdagsmorgonen gick Graham Potter igenom vad som hade kunna gjorts bättre i tisdagens galna match mot Elfsborg. 2–0 blev 2–4 som till slut blev 4–4.

– Det var verkligen en otroligt märklig kväll. Men nu har vi pratat klart om den insatsen och nu ligger allt fokus på söndag då Hammarby kommer på besök. Det är ju en sådan match man ser fram emot oerhört med mycket fans på läktarna, säger Alhaji Gero.

Förra året var Hammarby ute efter 0–0 på Jämtkraft Arena, men ÖFK fick hål på nollan i slutminuterna.

– Alex Dyer gjorde en riktigt bra insats på vänsterkanten och fick in bollen till mig så det var bara att sätta dit foten. Det var mitt tredje allsvenska mål och det betydde mycket för mig, säger Gero.

Sedan punkterade Curtis Edwards matchen med sitt 2–0-mål.

Alhaji Gero inledde på bänken mot Hammarby i oktober och han inledde även på bänken mot Elfsborg i tisdags där han kom in med energi i 70:e minuten. Han började med att rädda en mål på kortlinjen och passade fram Saman Ghoddos till första målet.

– Visst är det så att jag helst av allt vill spela från start och inte sitta på bänken. Men vi har ett väldigt jämnt lag så det är bara att acceptera. Men du är lika mycket involverad i laget när du sitter på bänken och det gäller att vara förberedd för att spela. Men att hoppa in i 70:e minuten (ställningen 2–1) och vara med om fem mål kommer nog inte att hända igen, säger Gero och skrattar.

Hammarby ligger fyra i tabellen med nio poäng och har bara förlorat en match så här långt. På söndag har ÖFK chans att ta sig förbi den grön/vita i tabellen.

– På söndag ska vi visa alla som kommer till Jämtkraft vad vi verkligen kan. Jag älskar stödet från vår hemmapublik och vi ska bjuda dem på tre poäng, säger Alhaji Gero.

Så köper du biljetter till ÖFK–Hammarby:

Matchstart söndag 15.00

På internet
På ostersundsfk.ebiljett.nu köper du biljetter till de matcher som är släppta. Välj e-post som leveranssätt och skriv ut biljetterna eller visa upp dem i din mobil.

I ÖFK-shopen
Vår klubbshop hittar du på Prästgatan 50 A. Klicka för aktuella öppettider.

Över telefon
Callcenter för biljettköp och frågor kring ditt köp via AXS Transticket: 0771-45 46 00. Telefontid: måndag – fredag 09:00-18:00, Lördag 10:00-15:00.

Ombud – Visit Östersund
Du kan även köpa biljetter på Turisbyrån.

Biljettlucka matchdag, Jämtkraft Arena
I våra allsvenska hemmamatcher öppnar biljettförsäljningen vid arenan två timmar innan avspark, om inget annat anges. Vi rekommenderar dock förköp – det är både billigare och du slipper köer vid arenan.

 

 

Title