ÖIK visade klass i toppmötet

Daniel Grande

ÖIK gav allt i toppmötet mot Boden.
Ett uppoffrande spel och stark offensiv visade vägen gav seger med 3-0.

Första perioden.
Det märks att både ÖIK och Boden tillhör tabelltoppen då matchen innehåller högt tempo och bra spel. Öik tar ledningen med 1-0 genom Emil Pettersson efter 18:06.
18:38 så får vi se ett riktigt fegt och fult tilltag av Bodens Christian Nyman med en slewfoot på David Westlund. Westlund som reagerar stark på detta och visar sitt missnöje och båda lämna matchen och duscha. Öik vinner skotten med 14-2

Andra perioden
Öik fortsätter trampa på och har övertaget genom hela perioden. Utökar ledning till 2-0 genom Jesper Schiöler 09:54 i powerplay. Märks att det är en viktig match då det är mycket känslor och hårt spel. Boden drar på sig lite onödiga utvisningar då dom inte riktigt hänger med i ÖIK:s tempo.
Öik vinner skotten med 13-10

Tredje perioden
Fortsatt högt tempo från ÖIK, dom stänger ner Bodens totalt. ÖIK:s försvar spelar väldigt disciplinerat och ger Boden inga chanser framåt. 07:29 lirkar Tony Söderman in pucken och utökar Öiks ledning till 3-0. Boden gör allt i sin makt för att försöka och med 4 min kvar så plockar dom ut målvakten. Men Öik gör allt rätt så det blir inget framåt för Boden ikväll. ÖIK vinner matchen med 3-0.
Skotten i sista period 11-11.
Målvakten Robin Christoffersson förtjänar ett extra plus. Övrigt så gör hela ÖIK en bra insats.

Skotten: 38-23

Bilder: Robin Christoffersson (övre bilden) gjorde en bra insats i ÖIK-kassen.

Title