ÖIK tog tredje raka – nu väntar Vännäs

Patrick Sjöö

Östersunds IK fortsätter att spela bra i hockeyettan.
I lördags kom tredje raka segern då man slog Kiruna AIF på hemmaplan inför 867 personer.

Det var visserligen Kiruna AIF som inledde bäst och kunde ta ledning gen med 0–1 i första perioden. Efter en mållös mellanperiod fick ÖIK ordning på målskyttet och kunde gå ifrån till en säker 3–1-seger.
Ludwig Tallqvist och Jesper Schöner gjorde sina första mål för säsongen medan Marwin Ingarssomn gjorde sitt tredje.
– Vi gjorde ingen bra förstaperiod, men kom ut som ett nytt lag till andra perioden. Vi skulle ha gjort något mål i den perioden. De kom i tredjeperioden i stället, säger tränaren Kjell-Åke Andersson till Jämtlands Tidning.
Nu väntar Vännäs på bortaplan på fredag kväll. Ett Vännäs som bara tagit en seger så här långt efter fyra matcher.
– Med tanke på att vi hade svårt för Vännäs förra året så blir det väldigt enkelt att motivera oss inför den matchen. De är duktiga på omställningar och spelar med tålamod. Det är verkligen ingen riska att vi kommer att underskatta det laget, säger Andersson.^
Själv är han förstås nöjd med starten i serien även om det fortfarande finns mycket att jobba på.
– Vi har fortsatt från försäsongen med att ha en bra grund i vårt försvarsspel. Vi släpper inte till så mycket bakåt. Vi jobbar med anfallsspelet och jag tycker att det blir bättre och bättre. Vi har en del att jobba med både powerplay och boxplay, men det känns som vi har en bra lägstanivå, säger Andersson.
Nu finns ÖIK med i den absoluta toppen där man också har tänkt stanna. Klubbens långsiktiga mål att nå Allsvenskan finns fortfarande kvar.
– Föreningen har en uttalad målsättning att nå hockeyallsvenskan så snabbt det går, men med respekt för hur svårt det är. Vi tänker till exempel inte chansa med ekonomin. Helt klart är vi har höga ambitioner och alla i föreningen vill till Allsvenskan.
Att 867 personer var på plats i lördags var en bra siffra och Kjell-Åke Andersson hoppas på mycket folk även i fortsättningen. Nästa hemmamatch får mot Övik på onsdag.
– Det går förstås inte bara att gå omkring och hoppas på att det ska vara folk på läktarna. Vi måste göra vårt för att de ska komma. Hockeyettan håller hög nivå i år och jag hoppas att folk förstår att grundserien verkligen inte är någon transportsträcka. Att det bara är 18 matcher gör att det är viktiga poäng som vi tagit nu i början som ger oss lite andrum, säger Kjell-Åke Andersson.

Title