ÖIK-kaptenen: – Vi behöver stödet

Patrick Sjöö

En poäng efter fyra spelade matcher i den norra allettan och i går sparkade Östersunds IK tränaren Lars Molin.
I helgen spelar ÖIK två enormt viktiga hemmamatcher. Väsby på lördag och Haningen på söndag väntar.
– Det som är viktigt är att vi inte drabbas av någon sorts panik. Det är klart att det inte har varit bra så här långt i allettan, men vi måste hålla huvudena uppåt. Vi vet ju att vi är ett bra lag och de bästa i grundserien är lika bra som de nya lagen vi möter nu i allettan. Det är inte så att de nya lagen är så mycket bättre utan det är vi som har tappat bort vårt spel en aning. Vi har en hög högstanivå och det gäller att vi känner det självförtroendet, säger lagkaptenen Nils Bergström.
Vad säger du om matcherna i allettan?
– Det var väl egentligen bara den första matchen mot Hudiksvall vi var borta. Annars är det ju uddamålet alla tre efter den. Vi har varit långt ifrån det spel som vi vill spela, men ändå är vi nära att vinna ändå.
Vad är det som inte har fungerat?
– Svårt att sätta fingret på det. I så fall skulle vi ha ändrat på det. Vi stressade upp oss lite från början och när man får en taskig start så börjar man fundera lite mer än när det flyter på av sig själv. Vi har tittat på video på matcherna sett en del missar som vi har gjort. Mycket sitter i huvudet så det är bara att vi hittar tillbaka till positiva tankar igen.
Varför ska man komma till Östersunds Arena i helgen och titta på er?
– Dels behöver vi stödet. Det blir en extra dimension när det kommer hit folk och hejar på oss och man känner att de bryr sig. Sedan är jag ganska övertygad om att vi kommer att vända på den här steken. Vi har fått en riktigt dåli start, men vi är inget dåligt lag. Alla lag kan hamna i dippar och under min karriär har jag varit i lägen som har varit betydligt värre än det här och ändå slutat bra.
Vad säger du om Väsby och Haninge som är helgens motståndare?
– Jag vet inte så jättemycket om dem. Vi går nog igenom lagen på fredagsträningen. På förhand känns det väl som att Väsby är rätt bra och Haninge är nog inte så dåligt heller. Hudiksvall var ju tippade att komma långt ner i tabellen, men det var ju riktigt bra så jag tror nog att alla lag i serien är bra.
Lars Molin lämnade alltså laget i går och den som är huvudansvarig tränare tills vidare är Jörgen Själin.
Nils Bergström är inte så intresserad att prata om tränarbytet.
– Det som det är. Det är alltid svårt att säga vad det blir för skillnader med tränarbyten. Vi spelare ska fokusera på helgens matcher och kan inte fundera över något annat. Vi känner oss grymt laddade inför helgen, säger Nils Bergström.

Title