ÖIK ber om ursäkt – bjuder på fri entré

Patrick Sjöö

Östersunds IK sparkade tränaren Lars Molin och skulle fokusera på att träna försvarsspel.
Då släpper man in nio mål i den så viktiga hemmamatchen mot Väsby. 6-9 efter en sällan skådad försvarskollaps.
Nu ber föreningen om ursäkt och bjuder på entrén till dagens match mot Haninge som börjar klockan 16.00.
De som redan köpt biljett får tillbaka sina pengar.
Snyggt gjort av föreningen och jag hoppas nu att arenan fylls. Det är ett lag som behöver allt stöd de kan få. Seger i dag är ett måste.
Det går förresten att värma upp i Östersund Arena redan klockan 12.00. ÖIK fortsätter då jakten mot slutspel i J20 Elit med att ta emot Boden. Även där fri entré.
Full hockeysöndag väntar i Östersund!

Matchen mot Väsby i går var en ytterst märklig historia där ÖIK började riktigt bra och hade flera bud på ledning. I stället gjorde Väsby mål på sitt första skott. Trots underläge med 0–3 kändes det aldrig kört.

Svängdörrar i försvaret och två målvakter som inte var nära sin normala standard gjorde att det blev bandysiffror. När Christoffer Arvidsson prickade in 6–5 i början av den tredje perioden var det nog inte bara jag som var säker på en trepoängare för ÖIK.

Men då väckte Väsbyledarna sina grabbar med en förändring. Man plockade ut målvakten Måns Johansson och satte in Linus Ryttar. Det kändes som den sistnämnde hade allt att vinna.

Och han tog chansen. Klev in och spikade igen och Väsby kunde vända till 6–9.

Som gammal målvakt satt jag och led med ÖIK-målvakten Tim Juel. Det är hemskt när man får en dag då det inte är mycket som stämmer.

Nu fanns Carl Hjälm, född 1997, i båset. Jag antar att Juel inte ville byta själv för att lägga över ansvaret på juniormålvakten.

Men frågan är om inte ÖIK-ledarna skulle ha låtit Tim Juel kliva av redan då han släppte in kvällens femte mål i slutet av andra perioden? Det hade varit rätt mot alla.

Samtidigt är Tim Juel den enda matchtränade A-lagsmålvakten. Kanske skulle han ha avlastats under grundspelet och Carl Hjälm fått skolas in?

Men i det krisläge som ÖIK nu hamnat är frågorna rätt ointressanta. Det är nuet som gäller och först och främst 16.00 mot Haninge.

ÖIK är ett mycket bättre lag än Haninge och jag hoppas de visar det i dag.

Sista chansen i dag att hänga med innan tåget har gått i Allettan.

Gratis entré, massor med folk och tre ÖIK-poäng!

 

Title