ÖFK nekas elitlicens

Jonas Solberger

ÖFK uppfyller inte kraven för elitlicens 2020. Det meddelar Svenska fotbollförbundets licensnämnd. Klubben har nu 14 dagar på sig att överklaga beslutet.

ÖFK har haft kämpigt med ekonomin hela säsongen. När förbundets licensnämnd nu har behandlat alla klubbar i Allsvenskan, Damallsvenskan och Superettan, har man beviljat elitlicens för alla klubbar utom Östersunds FK. Förbundet skriver på sin webb att nämnden anser att ÖFK inte uppfyller elitlicenskriteriet ekonomiska förutsättningar för fortsatt drift under hela nästkommande år.

– Vi landar i att det finns ett antal faktorer som är osäkra i olika grad. När man gör en samlad bedömning är det uppenbart orealistiskt att allting ska falla på plats och gå Östersunds väg för att klara driften för nästa år. Vi tror inte på det som det har presenterats och såsom läget är nu, säger nämndens ordförande Richard Johnson till Expressen.

ÖFK har nu 14 dagar på sig att överklaga beslutet till förbundets överklagandenämnd. Så kommer också att ske.

– Vi kommer att överklaga detta till nästa instans, till överklagandenämnden, säger vd Lennart Ivarsson till Expressen.

Nästa instans är Riksidrottsnämnden. Om beslutet står fast flyttas ÖFK ner till Superettan och den allsvenska platsen tas av Brage.

Title