ÖFK klart med ny målvakt – åker med till Spanien

Patrick Sjöö

Gefle IF:s målvakt Andreas Andersson lånas ut till Östersunds FK under säsongen.

Han kommer att åka med på lagets träningsläger i spanska Salou.

– Jag är sjukt stolt att bli en del av ÖFK, säger Andreas Andersson.

 

Snart 26-årige Andreas Andersson är fostrad i Allingsåsklubben Gerdskens BK. Men han upptäckte fotbollen ganska sent.

– Jag var faktiskt 12 år då jag började spela fotboll. Det var kompisarna som lirade innebandy och fotboll så jag hängde på. Jag började som utespelare första halvåret. Men jag var väl lite för dålig så jag fick ställa mig i mål. Det var då vi gick upp i 11-manna och jag hade mer talang som målvakt än mina kompisar, säger Andreas och skrattar.

Sedan blev det fotbollsgymnasiet i Borås och ny klubb blev Elfsborg. Där blev det dock inga matcher för Andersson som lånades ut en kort period till Trollhättan och vid två tillfällen till Ljungskile.

2014 värvades han till Sirius där det blev desto fler matcher. Andersson stod i samtliga 60 Superettanmatcher under två säsonger och hyllades för sina insatser.

– Jag trivdes väldigt bra i Sirius, men då vi missade kvalet och fick chansen att spela i allsvenskan då Gefle hörde av sig så valde jag att lämna.

Trots att han skrev 3-årskontrakt med Gefle så blir det nu spel i Östersunds FK kommande säsong. Gefle har gått med på att låna ut honom under säsongen.

– Jag är verkligen glad över att Östersund hörde av sig. De har något riktigt spännande på gång och jag tycker att det ska bli kul att få vara med på det. Det känns som att jag kommer att passa in i deras spelsätt, säger 192 centimeter långe Andreas Andersson.

I morgon gör Andreas Andersson sin första träning med klubben och på onsdag åker han med till träningslägret i Spanien.

 

Title