ÖFK kan få möta Galatasaray

Patrick Sjöö

Tabellfyran i den turkiska ligan går, liksom Östersunds FK, in i den andra omgången i Europa League.

Just nu talar mycket för att det blir Galatasaray som blir fyra i Turkiet.

– Tänk om vi lottas mot dem. Det skulle vara fantastiskt, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

 

Den 19:e juni lottas matcherna i den andra omgången i Europa League. Klara lag just nu till den andra omgången är Östersunds FK, CS U Craiova, Arka Gdynia, Bröndby och Brann. Sedan ska det fyllas på med segrarna i första kvalificeringsomgången samt topplag från europeiska serier som ännu inte är färdigspelade.

Bland annat ska fyran i den turkiska ligan in i andra omgången. Med bara fyra omgångar kvar ser det ut att bli Galatasaray som tar fjärdeplatsen. Just nu har man fem poäng upp till trean Fenerbache och fyra poäng ner till femman Trabzonspor.

– Jag skulle se det som en drömlottning, säger ÖFK:s ordförande Daniel Kindberg.

Skulle det inte vara bättre med ett lite sämre lag så chansen att gå vidare ökar?

– Jag tror vi kan slå Galatasaray. Sedan slår vi ut Everton i nästa omgång (skratt).

Vad hoppas du på mest inför lottningen?

– Det allra viktigaste är logistiken. Det är viktigt att kunna ta sig fram och tillbaka på ett enkelt sätt. Sedan spelar det inte så stor roll vilket lag det är.

Den 19:e juni lottas den andra omgången av Europa League. Matcherna ska spelas 13 och 20 juli. Då kommer ÖFK att få bekanta sig med en helt ny arena någonstans i Europa.

Kanske blir det 5-stjärniga Türk Telekom Arena i Istanbul? Kanske får Lukas Podolski känna på Jämtkraft Arena?

Så spelas Euroa League:

Lagen i första omgången av Europa League: HÄR hittar du alla lagen.

Lagen i andra omgången av Europa League: Östersunds FK, CS U Craiova, Arka Gdynia, Bröndby, Brann, fyran i Turkiet, femman i Schweiz, fyran i Tjeckien, fyran och femman i Grekland, tvåan i Österrike, trean i Kroatien, cupvinnaren på Cypern, cupvinnaren i Vitryssland, cupvinnaren i Israel, vinnaren i play off i Holland, vinnarna i första omgången av Europa League-kvalet.

Lagen i tredje omgången av Europa League: Everton, Anderlecht, PSV Eindhoven, PAOK, sexan i Spanien, sexan i Tyskland, sexan i Italien, femman och sexan i Portugal, fyran och femman i Frankrike, trean och fyran i Ryssland, fyran och femman i Ukraina, vinnaren av play off i Belgien, trean i Turkiet, trean i Schweiz, trean i Grekland, trean i Rumänien, cupvinnaren i Rumänien, cupvinnaren i Österrike, cupvinnaren och tvåan i Kroatien, samtliga segrare i andra omgången i Europa League kvalet.

Play Off: Samtliga vinnare i tredje kvalificeringsomgången av Europa League-kvalet.

Klara lag till gruppspelet: Lokomotiv Moskva, Zulte Waregem, Vitesse, cupvinnaren i Spanien, femman i Spanien, cupvinnaren i Tyskland, femman i Tyskland, cupvinnaren i England, femman i England, cupvinnaren i Italien, fyran och femman i Italien, cupvinnaren i Frankrike, trean i Ukraina, cupvinnaren i Turkiet, cupvinnaren i Schweiz, samtliga vinnare i Play Off.

Slutspel: 32 lag gör upp och efter utslagning ska två lag vara kvar i final som spelas på Parc Olymppique Lyonnais i Lyon.

 

 

 

 

Title