ÖFK inte först att dribbla med outbildade tränare

Erik Eliasson

Patrick Sjöö skriver på sin personliga blogg vilket OSDSPORT återpublicerar:

– Det blev uppståndelse av nyheten att ÖFK:s nye huvudtränare Amir Azrafshan inte har rätt licens för att leda ett allsvenskt lag. Därför står han i fortsättningen som assisterande tränare på papperet trots att han är huvudansvarig.

– Är det här ovanligt? Nej, inte det minsta. Jag har flera exempel bara från Jämtland då det dribblats med tränare som inte haft rätt utbildning men ändå kan stå i hockeybåset eller vid fotbollsplanen och leda sina lag. Problemet i det här fallet var att ingen av de styrande i Östersunds FK hade en susning om detta. Därför kommunicerades Amir Azrafshan ut som ny huvudtränare.

– Många säger att styrande folk i en fotbollsförening inte behöver kunna fotboll. Det är tränarens uppgift. Men fotbollsregler utanför själva fotbollsplanen kan ändå vara bra att veta får att slippa vissa pinsamheter. Såg att Tränarföreningens ordförande Stefan Lundin fick en del skit för att han i Fotbolldirekt och i Sveriges Radio jämförde fallet med ÖFK-tränaren som att skicka sina barn till skolan med outbildade lärare.

– Skickar sina barn till outbildade lärare gör han och övriga föräldrar varje dag. Skillnaden är bara att en obehörig lärare på en skola får ställa sig inför en klass och hålla lektion. En tränare utan PRO-licence, eller påbörjad utbildning, får inte vara huvudtränare för ett fotbollslag.

Källa: https://patricksjoo.blogspot.com/

Title