Ny amerikan klar för Jämtland Basket: ”Kommer dra mycket åskådare”

Jonas Solberger

Jämtland Basket har gjort klart med en ny spelare. Amerikanen Justin Gordon ansluter till laget. Samtidigt står det klart att estländaren Toomas Raadik lämnar Jämtland.

I samband med fredagens förlust i Svenska cupen mot BC Luleå berättade Jämtland Baskets coach Torbjörn Gehrke att en ny spelare var på ingång. Nu är det offentliggjort at Justin Gordon, som närmast kommer från spel i den tyska andraligan, ansluter till Jämtland. En ytterligare förändring i truppen sker då Toomas Raadik lämnar.

Anledningen att Raadik inte får fortsätta i Jämtland är att laget behöver en annan spelartyp, och därför väljer att satsa på Justin Gordon.

– Toomas Raadiks inställning är inget annat än professionell ut i fingerspetsarna. Trots att hans kontrakt inte hade ”try-out” inskrivet sa han till oss ”I’m not blind. Me and RT are very alike and we need another style of player for the team to be successful”. Han ”tar en för laget” skulle man kunna säga och det är en ovanlig men beundransvärd inställning bland dagens professionella basketbollspelare, skriver Torbjörn Gehrke på Jämtland Baskets Facebook.

Justin Gordon är redan på plats i Östersund, och kan kanske debutera i fredagens match mot Nässjö. Toomas Raadik stannar ett tag till i Östersund, men söker därefter nya utmaningar. Om lagets nyförvärv skriver Torbjörn Gehrke bland annat:

–  När Tavrion Dawson försvann tappade vi vår kanske mest skapande spelare och sedan dess har vi haltat betänkligt både offensivt och defensivt. Flera spelare som  Jaan Puidet och Davon Bell har fått ta mycket större ansvar i poängproduktionen än det var tänkt. Med Justin kommer vi återfå atletism, snabbhet, försvar, en-mot-en-spel och returer på de stora positionerna samt dessutom addera en skapande kraft utifrån vingen eftersom Justin kan spela på flera positioner.
Både laget och Jämtlandspubliken måste få lite lugn och ro och det får vi inte annat än genom att vinna några matcher. Justin är typen av spelare som kommer att dra enormt mycket åskådare till Tegeltemplet initialt på grund av hans atletism.

Title