Nu får Norrköping sota för den här insatsen!

Patrick Sjöö

Efter 10 segrar och en oavgjord match för Östersunds FK så här långt i år kom första förlusten.

Tyvärr kom den då vi börjar att räkna allsvenska poäng.

I både träningsmatcher och cupmatcher har det sett betydligt bättre ut än det gjorde denna dimmiga lördag i Halmstad. Även då ÖFK har varit illa ute så har man löst uppgiften ändå. Jag tänker förstås bland annat på det sena målet mot Varberg i Svenska Cupen som gav  seger.

Men den här dagen lyckades inte. Hur man än försökte.

ÖFK hade inställningen, ägde mest boll och spelade aggressivt. Men den sista passningen gick aldrig fram. Det var säkert en kombination av att ÖFK inte kom upp i normal anfallsstandard samtidigt som Halmstad bjöd på ett stabilt försvarsspel. Hemmalaget stängde ytorna och med det här försvarsspelet kommer man att plocka fler poäng hemma på klassiska Örjans Vall.

En nick från Alhaji Gero var faktiskt den enda ÖFK-boll som gick mot mål och som målvakten Isak Pettersson behövde rädda.

Nu hade dock inte heller Halmstad så mycket mer framåt.

Men ett mål räckte för att Halmstad skulle plocka alla tre poängen i den allsvenska återkomsten.

Det var en fin individuell prestation som Sead Haksabanovic stod för då han fintade bort ÖFK-försvaret och prickade in bollen i dålig vinkel.

Sedan stängde Halmstad igen och trots en rejäl ÖFK-forcering blev det aldrig riktigt farligt. ÖFK försökte verkligen och gav aldrig upp poängjakten.

Men för att citera Graham Potter: “ It was one of thoose days”.

Förluster ska man väl aldrig prata bort, men visst måste naturgräsmattan ha påverkat ÖFK. Det är sällan jag sett så många feladresserade passningar som i dag.

Bäst i ÖFK denna dag var lagets 12:e spelare, supporterföreningen Falkarna. De satte sig på bussen på fredagskvällen för att åka hela natten och sedan stötta sitt ÖFK. De bjöd på ett härligt stöd och gjorde verkligen sitt för att försöka föra sitt favoritlag till seger.

I spelarbussen har det varit livat efter matcherna under försäsongen. I dag var det dödstyst då bussen rullade tillbaka till hotellet i centrala Halmstad.

Det blev också en tyst middag där jag gissar att varken kycklingen eller potatisen smakade särskilt bra.

När laget sätter sig i bussen till Ängelholms flygplats på söndagsmorgonen så lämnar man lämnar dagens insats bakom sig och fokuserar på fortsättningen.

Norrköping i hemmapremiären på söndag och sedan samma Norrköping i Svenska Cupen-finalen på skärtorsdag.

Jag kan garantera att det är revanschsugna grabbar som åker hem till Jämtland. Jag tror att Norrköping kommer att få sota för det som hände i dimman på Örjans Vall.

Jag tror de kommer att få sota för det två gånger om!

/Patrick Sjöö

Foto: Bildbyrån

Title