Malmös stjärna missar matchen mot ÖFK

Patrick Sjöö

Malmö FF har drabbats av ett tungt skadebesked.

Pa Konate missar matchen mot Östersunds FK och även resterande matcher innan uppehållet.

– Vi kan bekräfta att de fyra, fem veckor som är kvar, de kommer han missa. Sen har vi goda förhoppningar om att vi har honom tillbaka till den allsvenska återstarten, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till Expressen.

Det var i måndags, i Malmös segermatch mot Elfsborg, som Pa Konate fick rullas ut på bår i den första halvleken.

I går kom det negativa beskedet efter onsdagens magnetröntgen. Det kunde konstateras att den 23-årige backen har ådragit sig en muskelbristning och missar resten av vårsäsongen.

– Jag siktar på att vara tillbaka snabbt på fotbollsplanen. De här två dagarna efter skadan har jag känt bra rörlighet i kroppen och det gör att jag ser ljust på den rehab som väntar, säger Pa Konate i ett pressmeddelande.

Ett tungt avbräck för både Malmö FF och det svenska U21-landslaget. Det är förstås osäkert om han kan spela sommarens EM i Polen.

Till Expressen sa Malmötränaren Magnus Pehrsson:

– Det är klart att det är tufft. Visst, det kunde ha varit ännu värre kanske men det var ändå en allvarlig skada. Det är alltid tråkigt.

– Det är synd för oss, vi tappar en spelare som har spelat en hel del, och det är synd för honom. Både gällande Malmö FF och U21-EM som är i jätteriskzonen.

På söndag tar Malmö FF emot Östersunds FK i allsvenskans åttonde omgång.

Foto: Bildbyrån.

Title