Magnus Djuse tog 100:e årssegern: ”Kul att det gick vägen”

Jonas Solberger

På måndagen tog Magnus Djuse sin 100:e årsseger, även sin 101:a och 102:a. 19-åringen slog till med en trippelseger i Umeå.

– Det var kul att det gick vägen, säger han.

Kusktalangen Magnus Djuses succéår på svenska travbanor fortsätter. Med nästan två månader kvar av året står han på 102 segrar. Detta efter att han satt dit trippeln Fairchild, Juliana Bore och Keiron Nalan vid lunchtävlingarna på Umåker.

– Det var skönt att den 100:e segern kom. Jag blev positivt överraskad av alla tre. Det var ingen jag trodde på jättebra chans med, men de gjorde bra lopp, säger Magnus Djuse.

Hur känns det nu när du har nått 100 årssegrar?

– Det är roligt när man har kommit in i det. Det är en milstolpe för många, som är svår att nå.

Svensk travsport har ingen exakt statistik, men högst troligt är Magnus Djuse både den första kusken med licens på Östersundstravet, och den yngsta, att nå 100 årssegrar. Som jämförelse kan nämnas tunga namn som Björn Goop och Erik Adielsson. Björn Goop, Sveriges segerrikaste kusk, var 22 när han första gången nådde 100 årssegrar, Erik Adielsson var 23 – Magnus Djuse är 19.

– Det är lite annorlunda nu från när de var i min ålder. Unga har lite bättre förutsättningar nu. Men det är klart att det har börjat väldigt bra, säger Magnus Djuse.

Det senaste året har det blivit väldigt många mil i bil. På måndagen var han i Umeå och på tisdagen väntar Stockholm och Solvalla. Han uppskattar att det har blivit 6000-7000 mil i bil i år.

– Jag kör där jag får chansen. Jag har ingen större kund, men många små. Jag får resa väldigt mycket runtom i Sverige.

Magnus Djuse och From The Mine vann Bronsdivisionens final på Solvalla. Rekordåret fortsätter för 19-åringen med licens på Östersundstravet.

Han rankar segern med From The Mine i en V75-final under Kriteriehelgen på Solvalla som den roligaste av de hittills 102 årssegrarna. I helgen ska han köra samma häst i en ny V75-final på samma bana.

– Jag tror att han har lite chans, med lite tur i loppet. Det är tuffare så klart när han är i en högre klass, men han visade senast att han duger i klassen. Jag tror att han är långt fram.

Title