Lundqvist blir utvecklingscoach i Järpens IF

Redaktion

Järpens IF förstärker vidare på ledarsidan och inleder samarbete med Henrik Lundqvist som kommer in som utvecklingscoach.

Med glädje kan Järpens IF nu presentera ett samarbete med Henrik Lundqvist och hans företag Always 4r you.
”Henka” kommer komma in som utvecklingscoach och främst arbeta med våra unga spelare och utbilda dem i spelarskapet, i att utvecklas både som fotbollsspelare, idrottsman och människa i att vilja idrotta så länge som möjligt på olika nivåer efter egen vilja och förmåga.
Detta innebär även att vara ett stöd åt våra tränare och ledare främst på herrsidan men även i hela föreningen och på ungdomssidan.
– Vi tror på ”Henkas” idéer och koncept och känner att detta är ytterligare en viktig pusselbit i vår satsning uppåt. De bitar som Henka kommer jobba med är delar som är viktiga men tyvärr inte hinns med riktigt i alla andra utmaningar som vi står inför. Med ”Henkas” erfarenhet och kontakter både från idrotts- och näringslivet ser vi att han kommer tillföra oss mycket på alla nivåer och för våra ledare att ha någon att bolla med är värt jättemycket, säger Niclas Brissman fotbollsansvarig i JIF
– Vår ambition är ett långsiktigt samarbete. Vi vill utveckla får förening, ledare och få våra unga spelare att ta nya steg och vilja idrotta långt upp i åldrarna på olika nivåer och detta faller väl in i RFs satsning på ”så många som möjligt – så länge som möjligt”, sägerNiclas
Så här säger Henrik Lundqvist själv:
– Det kommer vara fantastiskt kul och spännande att komma in och vara utvecklingscoach med Järpens IF Fotboll under säsongen 2019. Att detta nu är verklighet startade med att Niclas Brissman deltog på en föreläsning och fastnade för det föredrag jag höll om ämnet – SPELARSKAPET. Efter några möten och diskussioner tillsammans med Niclas, Petter ,Claes och Järpens IF är det nu klart att jag ska bidra till utvecklingen av helheten runt herrfotbollen och stötta ledare inom ungdomsverksamheten.  Skillnaden i mitt agerande nu jämfört med tidigare uppdrag är att det sker på professionell grund och inte ideell grund. Det som får mig att tycka detta är en stimulerande utmaning även för mig är att det finns en kraft och vilja med att skapa något nytt och lyfta till en ny nivå̊, säger Henrik och fortsätter med att Järpen som förening har rimliga utmaningar att lyckas med ambitionen.  Den grund som finns i Järpen med ny konstgräsplan kommer att vara en av framgångsfaktorerna. En annan viktig framgångsfaktor är Petter och Claes som ansvariga tränare, är väldigt drivna och kraftfulla i sitt engagemang. Vilket tillsammans med övriga i ledarstaben och föreningen gör så vi kommer att dynamiskt lyfta denna förening och specifikt Herrlaget mot högre mål.
För mer information
Niclas Brissman, fotbollsansvarig Järpens IF, tel. 070 51 21 691
Henrik Lundqvist , utvecklingscoach Always 4r you, tel 072 20 69 095

Title