Linderoth flyttar hem till Östersund

Redaktion

Per Linderoth lämnar Bergsåker och flyttar hem till Östersund.
Under torsdagseftermiddagen fick hästägarna beskedet.
– Jag kommer att prestera bättre framöver, säger Per Linderoth till Travronden.

Han säger sig ha haft hemlängtan i 12 år, men det blev mer påtagligt då han gick från att vara sambo till särbo.

– Då Susanne flyttade till Östersund för att jobba och bo där blev det extra jobbigt. Jag har känt att jag hållit på att bränna upp mig själv. Det är ju träna häst som jag vill och som jag är bra på. Men med en gård ute i skogen så är det så mycket annat att göra. Jag känner att jag inte orkar vara ensam där längre, säger Linderoth till Travronden.

Han kommer att ha stall inne på Östersundstravet där han har tillgång till 23 boxar. Östersundstravet har också lovat att bygga nya hagar.
– Ja, det är inte så att jag tänker pensionera mig. Jag älskar det här och brinner fortfarande för att träna hästar. Att nu komma till stallet på morgonen och banan är sladdad och snön bortskottad blir fantastiskt. Nu får jag ägna mig åt det jag vill göra.

Han säger att han kommer att få ett mycket bättre liv framöver som i sin tur att han blir ännu bättre som travtränare.
– Att åka och äta en söndagsmiddag hos mamma och pappa, äta en lunch med en hästägare eller att träffa vänner är något som jag nästan aldrig hunnit med de här åren. Jag tog väldigt illa vid mig då jag fick beskedet att Kenth Persson som jag känner avlidit. Bara 52 år gammal dog han på planen då han tränade sitt fotbollslag. Då blev tankarna ännu starkare att jag inte kan sitta här ensam och må dåligt. Livet är för kort för det. Just nu känns det som att stenar ramlat från mina axlar och beslutet att flytta hem känns helt rätt. Jag är övertygad om att man måste må bra för attt prestera, säger Per Linderoth till Travronden.

Stall Linderoth har 48 segrar i år och kört in fyra miljoner kronor.

Title