Lättnad för Själin – sparken för Åkerblom

Patrick Sjöö

Jörgen Själin och Markus Åkerblom har tidigare kamperat ihop under lång tid tid i Östersunds IK. Kanske är det snart dags igen?

I kväll kom nämligen beskedet att östersundssonen Markus Åkerblom tvingas lämna tränarjobbet i Björklöven. Detta efter hemmaförlust mot Pantern med 0-5.

– Sportsligt har vi inte fått ut det vi förväntar oss av vårt representationslag och det har blivit allt tydligare att vi är tvungna att göra en förändring. För att ge laget förutsättningar att nå uppsatta mål för säsongen har jag beslutat att Joakim Fagervall tar över som huvudansvarig tränare och att Jesper Jäger fortsätter i sin roll som assisterande tränare, säger styrelseordförande i Björklöven Mikael Salomonsson.

– Markus Åkerblom har gjort sitt absolut yttersta för att vända den negativa trenden och det är ett tråkigt beslut som jag tvingats fatta. Jag önskar honom all lycka i sin fortsatta karriär, säger Mikael Salomonsson.

För den förre kollegan Jörgen Själin känns det säkert lite lugnare. I kväll kunde ÖIK besegra Sundsvall i förrlängningen. 0-0 stod det i 64.48 minuter innan Sonny Karlsson fixade extrapoängen.

Sex poäng efter sju matcher i allettan gör att vägen mot play off är lång. Men nu är i alla fall ÖIK på det vinnande spåret igen.

Tim Juel släppte in åtta mål i lördags och Carl Hjälm ett i söndags.

När Tim Juel ikväll fick chansen igen så spikade han igen och visade att den svaga insatsen mot Väsby inte var något att haka upp sig på.

Title