Lata, överviktiga och super..

Maria Paulsson

..det var en besviken njurundaspelares betyg av sitt eget lag efter matchen som hade hoppats på att ta med sig tre poäng ifrån Klanghallen.

I början av matchen tänkte jag: äntligen, välkommen tillbaka Brunflo! Men efter 1-0 målet kändes det som det blev lite pyspunka på laget och Njurunda tog grepp om matchen och efter första perioden ledde bortalaget med 1-2. Sen verkade det som Henka och Larsa fick igång grabbarna och laget gjorde en strålande andra period som vanns med 4-0, det är så jag vill se dem spela, bra fart och högt tryck på mål! Tredje perioden blev lite svajig och Lantz gjorde åter igen en bra insats i kassen och till slut kunde Emil Ericsson punktera matchen genom att lägga 6-4 i öppen kasse, Emil gjorde en ruggigt bra match och var inblandad i fem av de sex målen i matchen, han har ett otroligt spelsinne och är väldigt teknisk och snabb, en spelare som skapar riktigt rolig hockey att titta på. Jag tycker även att August Höijer. Edwin Mann, Oscar Klockerud och Rasmus Bodin gör en bra match, men jag tror att någon måste ställa in siktet på Bodins klubba. Han är så nära att göra mål flera gånger i matchen men lyckas inte riktigt träffa målet. Men, trägen vinner, så ös på Boda!
Spelet i egen zon känns fortfarande inte riktigt bra, grabbarna krånglar ofta till det för sig och får inte riktigt kontroll över pucken. Även Njurunda kunde relativt enkelt ta sig in i offensiv zon och skapa lägen, precis som lagen i föregående kvalmatcher.

Ett roligt inslag i matchen var att under en helt vanlig spelfrekvens började publiken plötsligt applådera och jubla, många förvånade blickar spanade runt på planen för att se om man missat en snygg tackling eller så, men det man jublade åt var att Gary Woolford kom ut på planen! I onsdagens match fanns tre rutinerade herrar med på laguppställningen nämligen Gary, Ryan Wetterberg och Mats Olsson, något som publiken gladdes åt.

Halva kvalserien är nu spelad och Brunflo ligger på en tredjeplats med Boden och Sollefteå över sig, det krävs noggrannhet och vilja för att säkra sin plats i division ett kommande säsong och jag är övertygad om att det här laget besitter kapaciteten att klara det. Utnyttja era styrkor framåt och jobba lite mer på försvaret så kommer det här på galant.

Tre hemmamatcher återstår innan isen sakta får smälta bort i Klanghallen, det innebär att det endast är tre tillfällen för hemmapubliken att sluta upp och lyfta laget till seger. Vi ses i Klangis!

Title