Krönika: Nej, det är ingen som är nöjd

Patrick Sjöö

”Det var nog rättvist med 1–1.”

”En poäng mot IFK Göteborg är bra.”

”Göteborg var oerhört nära att ta ledningen så ÖFK får nog vara nöjda med en poäng.”

Det är några av kommentarerna jag hört i kväll.

Vilket skitsnack!

 

Hur matchen har sett ut under 94 minuter är ganska oväsentligt. Liksom vilket lag som har haft flest chanser eller har haft mest bollinnehav.

När man går in i 93:e minuten med ledning 1–0 och är på väg att döda matchen, men får en kontring emot sig och en tveksam straff som leder till 1–1. Då kan man ju aldrig vara nöjd. Åtminstone inte i min värld.

Jag kan lova att det är ingen som sitter i Östersunds FK:s omklädningsrum som ens skulle tänka tanken att resultatet var bra.

När jag stod i vägen och blev tacklad av Douglas Bergqvist i spelartunneln och han sparkade omkring sig. Skulle jag då ha gått fram och sagt att ”det är var ju en rättvist resultat om du tittar på matchen som helhet”?

Det var en fantastisk match med ett bedrövligt slut.

Jag vet inte om jag kan minnas att det spelats en  bättre allsvensk match på Jämtkraft Arena. Om vi glömmer de första 25 minuterna som var lite tama så tog matchen ordentlig fart.

Bra fart, tuffa dueller och en hel del individuella insatser av högsta kvalité. De två mest otroliga insatserna stod de båda målvakterna för. Andreas Andersson mirakelräddning på Tobias Hyséns skott och Pontus Dahlbergs långa arm på Ken Semas frispark var fotbollsgodis.

När IFK-tränaren Jörgen Lennartsson summerade fjolåret sa han att förlusten på Jämtkraft Arena var bland de fem sämsta insatserna som hans lag gjorde 2016. Kvällens match kommer inte att platsa på den listan 2017. Lennartsson var helnöjd med prestationen. Även Graham Potter var väldigt nöjd med sitt lags insats.

Både IFK Göteborg och ÖFK bjöd på underhållning och mycket talar för att det här kan bli två topplag i den oerhört jämna allsvenskan.

Men hur vi än summerar den här matchen och hur jämn vi än tyckte att matchen var så var det ändå det suraste av alla sura slut en match kan ha. Att det kanske brukar jämna ut sig under en hel säsong är en ganska klen tröst en kväll som denna.

ÖFK vann inte en poäng. De tappade två. De var värda att få hålla undan efter en strålande insats där man hade ledningen in i 93:e minuten.

Men nu är det bara att skaka av sig årets suraste poängtapp och låta AFC Athletic sota för det här på onsdag i Eskilstuna.

 

 

Title