KRÖNIKA: En intervju som inte passade alla

Patrick Sjöö

Ni har väl inte missat uppståndelsen efter premiären mellan Östersund FK och Djurgården?

De tillresta supportrarna sjöng den nu slitna ramsan om att Nouri är våldtäktsman. En man kastade öl på Ken Sema och efter matchen har det rapporterats och en hel del incidenter.

Det jag hörde och såg med egna öron och ögon var bara sången och bärsen. Det övriga har jag svårt att kommentera.

Det blev livat efter presskonferensen då Mittmedias Stefan Nolervik i spetsen ifrågasatte fansens beteende. Ingen annan vågade ställa frågan. Eller kanske inte brydde sig? Djurgårdens sportchef Bosse Andersson fick svara på frågor om hur klubben jobbar mot sina fans.

Inte någon journalist gick dock upp på läktaren och ställde frågan till någon av de 2000 som sjöng. Varför var ni med på det här? Varför håna någon så grovt? Någon av de 2000 borde ha ett svar.

Den enda som ställde frågan var jag.

Jag frågade en man i 40-årsåldern som varit med i Djurgårdens olika falanger sedan barnsben.

Han berättade och jag skrev.

Det var en personlig synpunkt på vad han tycker att positiv supporterkultur innehåller. Han berättade att man kan gå rätt långt för att hjälpa sitt lag till seger.

Hans synpunkter kan du läsa här på osdsport.se. Jag vet att det är ingenting som alla DIF-fans står bakom. Jag känner många DIF-fans och vet att många tar avstånd från det som hände.

Det är inte Järnkaminernas eller någon annan falangs officiella uttalande. Järnkaminerna ska inte behöva ställas till svars för sångerna.

Det är var som sagt synpunkter från en supporter som hängt med sedan många år.

Men det är ändå lite intressant att cirka 2000 personer höll med honom om åsikterna att håna en spelare grovt. Åtminstone tror jag det eftersom 2000 personer knappast var tvingade att sjunga med.

Men nu hör journalister av sig och undrar hur jag kunde göra den här intervjun. Endast stockholmsjournalister för övrigt.

Men jag antar att de kanske själva tycker att de borde ha kommit på att ställa frågan. Eller helt ärligt så tror jag inte att de bryr sig särskilt mycket. Det är en supporterkultur som man accepterar. Det är enkelt att som sportjournalist sitta och twittra att det är dålig kommunikation mellan klubbarna. Allt för att ställa in sig hos Djurgården.

Men Osdsport.se har aldrig någon kommunikation med allsvenska klubbar.

Att jag också har hand om kommunikation på Östersunds FK då jag inte skriver på osdsport.se vill många förstås alla se som ett problem.

Det har jag blivit van med när saker och ting inte passar alla.

Men nu är det inte klubben Östersunds FK som ställt några frågor till en supporter utan sportsajten osdsport.se.

När en sportsajt tänjer på gränserna så får man acceptera att det blir livat.

Men klubben Östersunds FK har tagit kraftigt motstånd till det som inträffade i söndags. Det har man gjort i ett inlägg på sin officiella Facebooksida.

Title