”Kanske kan man styra bollen bara man sjunger tillsammans” – Astris väg till Falkarna

Josefin Andersson

”Det varma välkomnandet som jag visste fanns i Falkarna kändes på riktigt. Det var mindre ångestfyllt att heja och sjunga tillsammans än att sitta hemma i tv-soffan. Kanske kan man styra bollen bara man sjunger tillsammans.”

Jag bor i Söderhamn men både min man och jag är från Jämtland och rötterna är starka. Jag har aldrig innan ÖFK nådde allsvenskan betalat inträde till fotboll. När då staden i mitt hjärta plötsligt hade ett fotbollslag som rusade genom serierna blev jag häpen och lite märkligt nyfiken.

Samhälls- och kulturarbetet gjorde mig än mer nyfiken. Fotbollsspelare som träffar ungdomar och pratar läsning och böcker. Så bra! Jag hittade en länk hos ÖP till lagets dansföreställning. Jag tittade och insåg sedan häpet att jag var fotbollssupporter. Vuxna män som inte flamsar eller skämtar bort det utan helt enkelt ser ut att lägga sin själ i att dansa balett så vackert och uttrycksfullt de bara kan trots att det gör det i träningsoverall och strumpläst. Så märkligt berörande. Så modigt. Galakvällen för Solidaritet såg vi till att få se live. Jag påstår inte att det i alla stycken var en skönsång som bjöds men så mäktigt att våga och att ha så viktiga saker att säga. Mer och mer lär jag mig att se det även på fotbollsplanen, modet och skönheten.

Steget till att betala medlemsavgift till Falkarna var sedan inte så långt, särskilt inte sedan jag läst regeln om att du inte får vara rasist i Falkarna och att vi fokuserar på att stötta vårt lag snarare än att håna motståndarna. En sådan supporterklubb vill man gärna vara med i. Mitt bästa Falkminne är nog när jag till sist tog mig samman och såg till att vi var mitt på Norraste stå mot Kalmar hemma. Det varma välkomnandet som jag visste fanns i Falkarna kändes på riktigt. Det var mindre ångestfyllt att heja och sjunga tillsammans än att sitta hemma i tv-soffan. Kanske kan man styra bollen bara man sjunger tillsammans.

Vem du än är, så är du välkommen att bli medlem i Falkarna.
Medlemsavgiften är 150 kr/säsong för vuxna och 100 kr/säsong för ungdomar till och med 20 år.
Klicka här för att komma till medlemsformuläret.

Title