Isabell fick se ännu en passhäst vinna ett miljonlopp: ”Skönt för hennes skull”

Jonas Solberger

Conrads Rödluva slog till i säsongens elfte timme och vann Breeders Crown-finalen för fyraåriga ston. Segern gladde skötaren Isabell Eriksson från Vemdalen.

– Skönt för hennes skull, säger Isabell.

Framgångarna på travbanorna fortsätter för Isabell Eriksson, som jobbar som hästskötare hos stortränaren Daniel Redén. I slutet av september vann hennes passhäst Diana Zet det största loppet för treåriga ston, Svenskt Travoaks och under söndagen var det dags för en ny storseger. Den här gången var Conrads Rödluva bäst i Breeders Crown-finalen för fyraåriga ston – en seger som gav 1,6 miljoner kronor i förstapris. Segern togs på nya rekordet 1.11,8a/2 140 meter.

– Det är verkligen bra den här årstiden. Skönt för hennes skull att hon fick sätta nosen först och kul att hon fick ett sådant lopp där hon fick gå till slut, säger Isabell Eriksson.

Conrads Rödluva har hela tiden varit ett av de bästa stona i sin kull, men någon seger i de klassiska årgångsloppen för fyraåringar hade det inte blivit. Säsongen har tidigare gett en andraplats i Drottning Silvias Pokal, tredjepris i Stochampionatet och andrapris i Derbystoet. Men hästen har haft en strålande säsong ändå med åtta segrar på elva starter och 4,5 miljon insprunget.

– Man är inte besviken på henne. Med de loppen som hon har fått tidigare kan man inte begära vinst. Hon har varit grym, men de andra har kommit ikapp. Det var skönt att få sätta dit en seger i dag, säger Isabell Eriksson.

Conrads Rödluva och Örjan Kihlström vann Breeders Crown-finalen med säker marginal.

Hon beskriver hästen, som har sprungit in 9,5 miljoner kronor på bara 20 starter, som väldigt lätt att ha att göra med.

– Hon är egentligen väldigt okomplicerad. Hon gillar att träna och tävla. Hon är väldigt simpel och vill göra rätt för sig. Hon har bra teknik, styrka och nu har vi fått se att hon har löpskalle också. Hon har hela paketet.

Detta var sista starten för hästen för i år. Nästa år väntar möte med äldre elithästar.

– Det är jättesvårt att säga hur det kommer gå. Det kommer bli ungefär samma hästar hon möter. Jag tror inte att det ska vara några problem. Hon utvecklas hela tiden. Det kommer så klart bli tufft att möta hästar som inte är i samma ålder, men jag tror inte att det ska vara några problem, säger Isabell Eriksson.

23-åringen från Vemdalen kan nöjt konstatera att det går riktigt bra för hennes passhästar.

– Allihop gör det väldigt bra, det är en ära att jobba med dem.

Title