Ingen lyssnade på Kennedys ÖFK-varning

Patrick Sjöö

Inför förra säsongen varnade han för ett lag i Allsvenskan.

Men ingen lyssnade.

– Jag kommer mycket väl ihåg att jag varnade för Östersund. Jag såg något i laget som jag tyckte var spännande. Och jag fick rätt att de skulle vara svåra att möta, säger Hammarbyikonen Kennedy Bakircioglu och skrattar.

 

I den allsvenska premiären på Tele2 Arena förra året satt Kennedy Bakircioglu på läktaren på grund av sjukdom. Hammarby skulle inleda mot nykomlingen Östersund. Tre enkla poäng hade nog de flesta Hammarbyfans räknat med.

Men bara några veckor tidigare hade Kennedy Bakircioglu stått på den allsvenska upptakten och tippat att Östersund skulle bli en otrevlig överraskning för många. Det var dock inte många som tog honom på allvar.

– Jag förstod att de ville fortsätta att spela som de gjort i Superettan trots att de skulle riskera att straffas för det spelet. De kändes som ett spännande lag. I mina ögon var det också självklart att man var på väg att bygga något bra för framtiden. De har en plan, säger Kennedy Bakircioglu.

Efter premiärmatchen var det många som började hålla med Bakircioglu om att Östersund skulle kunna bli ett överraskningslag. ÖFK spelade bitvis ut Hammarby under den första halvleken i en match som slutade 1–1.

– De gjorde det verkligen bra. De kommer till vår hemmaplan och bjuder på det spelet. Men samtidigt så tycker jag att vi var alldeles för passiva under den första halvleken, säger Bakircioglu.

I returen på Jämtkraft Arena var det verkligen ett passivt Hammarby som kom ut. Hammarby jagade då den sjunde raka bortanollan vilket skulle vara allsvenskt rekord då ingen i historien tidigare lyckats med bedriften. Men 15 minuter kvar satte Alhaji Gero och innan det var över hade Curtis Edwards fastställt resultatet till 2–0.

– Vår gameplan var förstås att slå det där rekordet och vi var ju rätt så nära. Med lite tur hade vi kunnat åka hem med 0–0.

Men när lagen möts på söndag i gruppfinalen i Svenska Cupen så blir det en helt annan gameplan.

– Vi måste ju vinna matchen om vi ska gå vidare i cupen. Något kryss räcker inte den här gången. Jag brukar säga att Svenska Cupen är en genväg ut till Europaspel så vi satsar hårt på att gå vidare. Vi har ny tränare och en del nya spelare i laget och jag tycker att det ser bra ut. Vi är ju inte som bäst just nu, men det är inget annat lag heller.

Får ÖFK sota för att nu är besvikna efter bara 3–3 hemma mot Varberg?

– Ja, det kanske blir så (skratt). Vi ska gå ut och vinna den här matchen mot Östersund. När det gäller matchen mot Varberg så ska vi naturligtvis vinna hemma mot dom. Vi fick 0–1 och 0–2 i arslet tidigt på grund av lite misstag. Men vi visade upp bra karaktär och kom tillbaka. Vi kunde mycket väl ha vunnit matchen med 4–3 också om inte deras målvakt hade storspelat i slutet.

Hur blir det att springa ut i kylan på Jämtkraft Arena på söndag?

– Kylan ska vi nog klara och jag tycker att det är roligt att spela i Östersund. De har mycket folk på läktaren och vi har många supportrar som åker för att titta på oss. Våra supportrar är ju helt underbara och viktiga för oss. När det gäller matchen så tror jag att den kan bli rätt rolig. Det brukar bli roliga matcher mot Östersund.

Gruppfinalen i Svenska Cupen Östersunds FK–Hammarby spelas på Jämtkraft Arena på söndag klockan 14.oo.

 

Title