Ingen Björkebaum mot ÖFK på onsdag

Patrick Sjöö

På onsdag skulle han ha spelat sin första allsvenska match på Jämtkraft Arena.

Men en sju centimeter lång bristning i ett lår sätter stopp.

– Det är klart att det är tråkigt att inte kunna spela matchen som man sett fram emot så länge, säger Ante Björkebaum.

Östersundssonen Ante Björkebaum, som lämnade ÖFK för Sirius 2011, har förföljts av skador under karriären. Bland annat har han fått gå igenom tre korsbandsskador och två broskoperationer.

– Men tanken på att lägga av har aldrig kommit. Visst var det oerhört jobbigt då jag åkte på det tredje korsbandet, men jag ville kämpa mig tillbaka. Egentligen är det otroligt vad mycket tid jag har lagt ner på rehab, säger Ante Björkebaum.

I tisdags mot Häcken var det dags för en ny skada. Efter bara en minut fick han kliva av med smärtor i baksidan av ena låret.

– Jag var på magnetröntgen i tisdags och det visade sig vara en sju centimeter lång bristning i låret. Det är klart att det kommer att ta ett tag att komma tillbaka. Men det är svårt att säga hur länge det ska behöva ta, säger Björkebaum.

Han spelar förstås inte mot Östersunds FK på Jämtkraft Arena på onsdag.

– Det är väldigt tråkigt att missa just den matchen mot sitt gamla lag. Det skulle ha varit kul att få spela en allsvensk match på Jämtkraft Arena. Vi får se om jag kan åka upp och kolla på matchen och det borde bli en sevärd matchen mellan två lag som spelar offensiv fotboll, säger Björkebaum.

ÖFK och Sirius har haft många duster de senaste åren. En match som de flesta kommer ihåg är matchen på Studenternas då Sirius skulle ta sig till Superettan via en poäng mot ÖFK. Men Thomas Boakye sköt in matchen enda mål och ÖFK snodde platsen i Superettan.

– Den dagen kommer jag verkligen ihåg. Oj, vad jag lämnade Studenternas snabbt då. Det var en tung förlust, minns Björkebaum.

Men Sirius lyckades ta sig till Superettan året efter och i fjol vann man Superettan och tog sig upp i Allsvenskan.

– Vi har varit ett steg bakom ÖFK hela tiden (skratt). Men vi ska väl bryta mönstret med att vara bättre än åtta i vår första säsong i Allsvenskan, säger Björkebaum.

Efter sju omgångar av Allsvenskan ligger Sirius på tredje plats och ÖFK på fjärde.

– Att lagen ligger högt upp är ingenting som jag är överraskad över. I så fall är jag mer överraskad att ÖFK tappat poäng i slutsekunderna i några matcher, säger Ante Björkebaum.

Innan lagen mot i Östersund på onsdag har de svåra uppgifter framför sig. Sirius tar emot Elfsborg medan ÖFK gästar Malmö.

– Naturligtvis blir det oerhört tufft för ÖFK att möta Malmö på bortaplan. Men de kan mycket väl ta tre poäng. När det gäller oss så är känslan bra att vi ska kunna vinna matchen mot Elfsborg.

17 september får Ante Björkebaum ny chans att möta ÖFK. Då möts de på Studenternas i Uppsala.

Om de båda lagen är fortsatt i den allsvenska toppen då återstår att se.

Så köper du biljetter till ÖFK–Sirius:

Matchstart onsdag 17 maj 19.00 på Jämtkraft Arena

På internet
På ostersundsfk.ebiljett.nu köper du biljetter till de matcher som är släppta. Välj e-post som leveranssätt och skriv ut biljetterna eller visa upp dem i din mobil.

I ÖFK-shopen
Vår klubbshop hittar du på Prästgatan 50 A. Klicka för aktuella öppettider.

Över telefon
Callcenter för biljettköp och frågor kring ditt köp via AXS Transticket: 0771-45 46 00. Telefontid: måndag – fredag 09:00-18:00, Lördag 10:00-15:00.

Ombud – Visit Östersund
Du kan även köpa biljetter på Turisbyrån.

Biljettlucka matchdag, Jämtkraft Arena
I våra allsvenska hemmamatcher öppnar biljettförsäljningen vid arenan två timmar innan avspark, om inget annat anges. Vi rekommenderar dock förköp – det är både billigare och du slipper köer vid arenan.

 

Title