Hoppet är det sista som lämnar en

Maria Paulsson

… det är i motvind drakar lyfter, uppförsbacke ger starka ben, det är inte över förrän den feta damen sjunger, den som lever på hoppet blir i alla fall inte tjock.. listan kan göras lång med klyschor men hopp är en risk som måste tas, speciellt för Brunflo i det här läget. Nu måste vi våga hoppas, vi måste våga tro, vi måste våga vilja.

Tur är inget som Brunflo varit bortskämda med i år direkt, har det inte varit spelare som blivit skadade och sjuka till höger och vänster så har de fastnat i en visumkontroll i Tyskland. Backar har fått hoppa in som forwards, två målvakter som normalt inte spelar i laget fick hastigt kliva in och gamla avdankade spelare har blivit inkallade, allt för att försöka rädda laget kvar i division ett.

Just nu är tur precis vad som skulle behövas. Hade man kunnat swisha in tur istället för pengar för att stötta laget och klubben hade jag gladeligen gjort det. Även om jag ogillar att se till det negativa så ser det tyvärr inte så ljust ut för Brunflo just nu då Boden tog viktiga poäng under helgen och drog ifrån Brunflo ytterligare. Brunflo har, med tre matcher kvar att spela, fem poäng upp till Boden och sex poäng upp till Sollefteå.

Jag tycker att det var ett mycket bättre spel av Brunflo i matchen mot Boden än senast lagen möttes, man satte press och fastnade inte i egen zon på samma sätt men åter igen skulle jag vilja påstå att utvisningarna sänkte Brunflo. Det och att Brunflo helt enkelt inte sätter sina chanser. Hockey är ju inte svårare än att laget som gör flest mål vinner, lyckas man inte göra mål så vinner man inte heller.

I matchen mot Kiruna så vill jag ändå ge en eloge till Ramus Bodin som äntligen lyckats ställa in målsprutan rätt och stod för två mål och ett assist! Skämt åsido är det skönt att se att det lossnar för en så hårt kämpande och spelskicklig kille. Inledningen av matchen börjades dock väldigt svagt av Brunflo och Kiruna tog ledningen både en och två gånger i matchen innan Brunflo efter drygt halva matchen kunde ta tag i sitt spel och börja leverera och vinna matchen och se till att Kiruna förblir nollade i tabellen.

Vad krävs för att säkra en plats i division ett i det här läget? Jo, att Boden går på några nitar och Brunflo vinner sina kvarvarande matcher, eller att Asplöven drar sig ur spel i division ett (det ryktas om att de tråkigt nog kan behöva dra sig ur på grund av ekonomiska själ). Som sagt är hoppet det sista som lämnar en och jag önskar så mycket för lagets skull, för klubbens skull, för Brunflos skull och för hockey-Jämtlands skull att Brunflo kan hålla sig kvar i divison ett. Men, jag ska inte sticka under stolen med att såväl Sollefteå som Boden förtjänar plats i division ett. Hade jag vetat att Brunflo inte kunde bättre och inte hade en chans hade det varit en sak, men dom har det, det gäller bara att lyckas plocka fram det där lilla extra. Skapa lite magi nu Brunflo, våga visa vad ni går för, spela för varandra och för er själva, avsluta den här säsongen med huvudet högt oavsett hur det går, visa att ni är här för att stanna.

Title