Hopcutt: – Jag ska aldrig göra om det

Patrick Sjöö

Jamie Hopcutt missar kvällens match mot Sirius efter utvisningen mot Malmö FF.

Nu berättar han själv om händelsen.

– Jag fick en chock då domaren visade det röda kortet, säger Jamie Hopcutt.

Fram tills nu har Jamie Hopcutt avstått från att kommentera händelsen på Swedbank Stadion i Malmö där han åkte på sin första utvisning i karriären.

– Men det handlade inte om att jag inte ville prata med media om det. Disciplinnämnden ville ha in mina synpunkter från händelsen senast i går eftermiddag. Innan de fick mina synpunkter så tyckte jag inte att jag skulle uttala mig. Nu har jag absolut inga problem att prata om det, säger Jamie Hopcutt.

Hur ser du på händelsen?

– Jag reagerade väldigt starkt då en medspelare blev drabbad av en så ful tackling. Jag trodde att Ghoddos hade skadat sig ordentligt. Jag sprang dit och knuffade spelaren i bröstet. Det var ju inte för att skada någon utan för att markera att jag inte gillade det jag såg.

Efter en stund betänketid så började domare Magnus Lindgren att söka efter sina kort i bröstfickan till Franz Brorson och även till Jamie Hopcutt.

– Jag sa till domaren att det inte kan bli gult kort för en knuff i bröstet. Han plockade upp kortet och när jag såg att det var det röda spå fick jag en chock. Jag har väl knuffat på motspelare tidigare utan att det blivit någon varning. Hade han inte valt att ge Malmöspelaren rött kort så hade jag knappast heller fått det, säger Jamie Hopcutt.

Men var det inte onödigt av dig att springa in i situationen?

– Jo, självklart. Men jag reagerade bara instinktivt. Visst lärde jag mig något av det här och jag har lovat mig själv att aldrig göra om det igen. Jag skulle aldrig ha sprungit dit.

Under onsdagseftermiddagen hade det inte kommit något straff från disciplinnämnden.

– Normalt är det väl två matchers avstängning efter ett rött kort. Men jag hoppas att jag bara missar matchen ikväll mot Sirius. När de tittat på bilderna så ser de förhoppningsvis att det inte var så farligt, säger Jamie Hopcutt.

Title