Hopcutt: – Jag kan helt enkelt inte svara på den frågan

Patrick Sjöö

Jamie Hopcutt gör framsteg i sin rehabilitering efter det svåra benbrottet i april förra året.

Men han orkar inte svara på alla frågor.

– Jag har bestämt att jag inte svarar på några frågor om min skada nu under lägret utan jag fokuserar på träningen. Det är inte för att vara elak utan jag kan ju helt enkelt inte svara på frågan när jag är tillbaka i full träning som alla vill ha svar på. Den kan inte ens läkarna svara på, säger Jamie Hopcutt.

Det var i den allsvenska premiären mot Hammarby som oturen var framme och Hopcutt ådrog sig två frakturer på underbenet.

– Det är klart att det har varit jobbiga månader. Det har stundvis varit tufft. Man vill ju så gärna spela fotboll så det blir frustrerande när man inte får, säger Hopcutt.

Under fredagsträningen i Salou tränade han skottövning och han sken som en sol efter den övningen. I söndags fick han både vara med i en passningsträning och skjuta.

– När jag känner att jag går framåt i rehabträningen så blir jag ju glad. Att få skjuta några skott kändes verkligen bra, säger Hopcutt och ler.

Lagets fysioterapeut, Jenny Larsson, har följt Jamie Hopcutt genom hela skadeperioden på nära håll.

– Alla vill ha en tidsangivelse när han är tillbaka. Men när han opererades så antog man att den platta som skulle fixera frakturen kunde sitta kvar. Det kunde den inte utan man var tvungen att plocka ut den och då blev den en annan rehabtid. Om man inte hade behövt det så hade allt varit läkt för att spela fotboll den här tiden, säger Jenny Larsson.

Var det ett tungt bakslag?

– Det var något som man måste räkna med kan hända. Det är inget ovanligt att plattan besvärar och man måste ta bort den. Men för Jamie var det förstås ett bakslag. Han ville ju vara tillbaka i augusti.

Nu gör dock Jamie Hopcutt framsteg för varje vecka och under fredagsträningen fick han träna skott för första gången på länge.

– Jag är så imponerad av honom. Även de dagar då han har varit nere i humöret så har han ändå jobbat hårt. Nu tror jag att vi kommer att få se nya framsteg varannan, var tredje träning. Att han som i fredags fick skotträna är ju en sidoeffekt som ger ökad motivation. Nu gäller det att vänja sig vid tuffare belastning, säger Jenny Larsson.

Hur många gånger har du svarat på frågan när han är tillbaka i full träning?

– Cirka 1000 gånger och lika många gånger har jag sagt att det är omöjligt att svara på.

Blev du lika glad som Jamie på träningen då han fick vara med och skjuta på mål?

– Minst lika glad. När jag såg hur lycklig han blev när han gjorde några mål så var det nära att jag började gråta.

Title