Hockeyfest i Klanghallen när näringslivet bjuder på entrén!

Karl Malmquist

På fredag är det dags för hockeyfest i Klanghallen när den nuvarande serietrean Brunflo IK tar emot länskollegan Näldens IF i ett stekhett länsderby. Pucken släpps 19.00 och dagen till ära så bjuder näringslivet i Östersund på entrékostnaden där 2 kronor per åskådare tillfaller föreningen. Utöver det så kommer även Brunflo IKs hockeyskola att ha en uppvisningsmatch kl 18.00 och till matchen kommer även storsjöodjuret Birger som bjuder barnen på godis, festis och bulle.

I den senaste matchen mot Järpens IF så bjöd Brunflo på målfyrverkeri när man vann med hela 9-0. Något som laget givetvis vill bygga vidare på i denna match. Dock är derbyn mot Nälden alltid tuffa och bortalaget brukar alltid tagga till extra mycket till dessa matcher!

OSDSPORT ringde upp ordföranden i Brunflo IK, Johan Zetterlund för att stämma av läget inför derbyt.

Nu är det återigen dags för den årliga 2-kronasmatchen, hur viktigt är detta för klubben?

Det är väldigt viktigt för föreningen. Och även oerhört roligt att så många företagare är med och sponsar denna match. För oss är det här mer än bara en match. Det är även ett tillfälle då hela föreningen samlas och deltar i samma aktivitet. Allt från skridskoskolan till a-laget.

Är det någon skillnad i år jämfört med tidigare år?

Både jag och nej. Välgörenhetsinsamlingen tar en paus i år, men det börjar bli en tradition med dessa matcher mot Nälden. Många av spelarna i motståndarlaget är fostrade eller har spelat i BIK så det är extra roligt.

Vågar du tippa något slutresultat av matchen?

Det brukar alltid bli jämna och tuffa matcher, men jag tror Brunflo drar längsta strået och vinner med 6-3 där sista målet görs av av Samuel Sjöö i öppen bur.

Slutligen, finns det något du vill hälsa alla jämtar där ute?

Passa på att ta er till Klanghallen för att bevittna matchen, det är verkligen en kväll för hela familjen. Grabbarna på isen kommer att bidra med fin och farfylld ishockey medans erat stöd på läktaren blir ovärdeligt för oss som förening. Hoppas vi ses!

Title