Hellström bäst då Brunflo inledde med seger

Redaktion

Kramfors fick en gratisplats i Alltvåan.

I går tänkte de inleda med att skrälla mot Brunflo i Klanghallen.

Men då hade de inte räknat med att Lucas Hellström i BIK-målet skulle storspela.

Kramfors inledde riktigt bra och vann skotten i första perioden med 13-16. Ändå fick man gå till vila med ett måls underläge efter att Edwin Mann prickat in 1–0 i power play.

Det en match där Brunflo visade sin styrka i power play samtidigt som målvakten Lucas Hellström var lysande. Trots jämnt i skottstatistiken 40–39, vann Brunflo med 8–1. Fem av målen gjordes i numerärt överläge.

– Det var verkligen effektivt idag. Kramfors var okej framåt men lite dassigare bakåt och det kunde vi utnyttja. Vi har inte tränat powerplay under veckan så det var överraskande hur bra vi spelade där med olika uppställningar. Dessutom hade vi ingen bra statistik i powerplay i grundserien, sa tränaren Jens Östlund.

Riktigt stark seger av Brunflo när nu spelet ser alltmer stabilt ut. Det mesta talar för att Brunflo blir ett topplag i Alltvåan.

– Det känns att vi börjar bli stabilare. Man ska ju också tänka på att både Simon Bergsten och Rasmus Bodin saknades ikväll. Det känns roligt att nu Alltvåan har dragit igång där många tuffa matcher väntar, sa Östlund.

Redan på tisdag är det ny match i Klanghallen. Då kommer Ånge på besök. Ett Ånge som föll i den första matchen i Alltvåan med 2–3 hemma mot Kovland.

Brunflo-Kramfors 8–1 (1–0, 4–0, 3–1).

Mål; Brunflo: Edwin Mann 3, Anton Sundqvist, Kristian Söder, Samuel Grande, Casper Lundqvist, Samuel Sjöö.

 

Missa inte: Tisdag 29 januari Brunfo IK–Ånge IK klockan 19.30!

 

 

 

Simon b, Bodin

 

Title