Graham fick presenten som han önskade sig

Niclas Jarlås

Lördag, strålande sol och ÖFK dominerade matchbilden mot Kalmar FF som fortsatt ligger i botten av tabellen.

En perfekt födelsedagspresent till tränaren Graham Potter som får fira med tre poäng och kanske lite tårta.

På presskonferensen efter matchen svarade Potter för första gången på alla frågor på svenska.

– Patrick (ÖFK:s pressansvarige) säger att jag svarar tråkigt på engelska så det är lika bra att det är tråkigt på svenska, säger Potter med glimten i ögat.

Potter hade mycket att vara glad för när ÖFK kunde spela ut mot ett lågt försvarande bortalag. I slutet av den första halvleken fick man också utdelning då Ken Semas skott ledde till att Alhaji Gero enkelt kunde rulla in bollen från drygt 20 centimeter.

– Gero var fantastisk igen, han jobbar riktigt hårt för laget. Han arbetar mycket fysisk, han springer mycket och jag är glad att han fick göra mål idag, säger Potter. 

Kalmar FFs tränare Peter Swärdh var inte lika munter efter matchen.

–  Vi visste att ÖFK skulle jobba med mycket bollinnehav och sin offensiva balans.

– Vi får försvara oss för länge och är för dåliga med bollen. Det blir många misstag och vi gör av med mycket boll,  säger en besviken Swärdh.

ÖFK gjorde tio minuter in i andra halvlek 2-0 målet när Nouri säkert satte sin straff förbi Kalmarmålvakten efter att Gero blivit fälld av densamme.

Kalmar såg länge ut att få gå mållösa från matchen men i 75e matchminuten fick bortalaget frispark i ett bra läge. Romario slog frisparken perfekt i det första krysset och skottet var helt otagbart för Keita i målet.

– En fantastisk frispark som gav oss chansen, menade Swärdh efter matchen.

Även Graham Potter berömde frisparken, som ändå endast blev ett tröstmål när ÖFK kunde spela av matchen.

ÖFK har på senaste tiden släppt in många sena mål och gjorde allt för att inte upprepa samma misstag i dag.  På slutet parkerade man bollen vid hörnflaggan för att få tiden att gå, vilket klockan också gjorde. När domaren blåste av matchen hade ÖFK vunnit med 2-1.

 

Title