Ghoddos skrev långtidskontrakt med Amiens

Patrick Sjöö

Ryktena har varit många kring Saman Ghoddos. Men nu är det klart med ny klubbadress.

Under torsdagskvällen skrev han på kontrakt med franska klubben Amiens.

– Det känns oerhört bra, säger Saman Ghoddos på plats i Amiens.

Det var i december 2015 som Saman Ghoddos värvades från Syrianska till Östersunds FK.

Fyra månader senare gjorde han allsvensk debut med ÖFK i 1–1-matchen mot Hammarby på Tele2 Arena. Där prickade han också in sitt första mål.

Sedan dess har han varit en av laget viktigaste spelare och har avgjort många matcher på egen hand.

Nu vandrar han alltså vidare i karriären till franska ligan och Amiens.

– Jag tror att alla vet att det hela tiden har varit min dröm att spela i en stor liga ute i Europa. Nu har jag tagit ett nytt steg i karriären och jag känner mig överlycklig, säger Saman Ghoddos efter att ha skrivit på kontraktet.

Kontraktet med den franska klubben är på fyra år med möjlighet att förlänga ytterligare ett år om båda parter är nöjda.

Det har varit många turer och många rykten de senaste månaderna. Hur har det varit egentligen?

– Nu kan jag vara ärlig och säga att det har varit jättejobbigt. Men jag har haft bra stöd av familj och lagkamrater under den här tiden som har varit påfrestande. Det är så skönt att allt är klart nu.

Varför spelade du inte mot Göteborg?

– Jag ville så gärna spela och vara med och ta tre poäng. Men eftersom det började bli så nära med ett kontrakt med Amiens så var det bäst att skippa matchen för att inte riskera något.

Samtidigt som han är glad är det också med lite sorg i hjärtat som han lämnar klubben där han fick sitt stora genombrott.

– Det är svårt att förklara hur mycket ÖFK har betytt för mig som spelare , men även som människa. Jag har allt att tacka dem för att jag är där jag är nu. Jag har haft en fantastisk tid och den kommer jag aldrig att glömma, säger Saman Ghoddos.

Blir du kvar i Frankrike nu eller åker du till Östersund?

– Jag blir kvar här och om alla papper blir klara kanske jag spelar redan på lördag då vi möter Reims. Men så fort jag får ledigt så kommer jag att åka till Östersund. Jag har ju en hel del grejer i lägenheten som jag måste hämta. Dessutom vill jag ju säga hej då till alla.

 

 

 

Title