Gero: – Jag tyckte att jag hade förstört för laget

Patrick Sjöö

Mitt under ÖFK:s jakt på seger drog Alhaji Gero på sig två gula kort och blev utvisad.

Han lämnade planen i vredesmod.

– När jag satt inne i omklädningsrummet så hörde jag ett makalöst jubel. Jag förstod förstås vad som hände och blev helt galen av glädje. Jag tänkte ”det var nog Hopcutt”, säger Alhaji Gero och skrattar.

 

Ahaji Gero gjorde en stark insats mot Hammarby, men lämnade planen ursinnig efter två gula kort inom en dryg minut. Han hade svårt att acceptera att behöva kliva av i 87:e minuten.

– Jag tycker inte att jag förtjänade två gula kort. Jag har väldigt svårt att se hur domaren kunde ta besluten. Det kändes väldigt tungt och när jag såg det röda kortet så tyckte jag att jag hade förstört för laget eftersom det kändes som vi behövde vinna den här matchen, sa Alhaji Gero som bara fått rött kort en gång tidigare i fotbollskarriären.

Innan Gero visades av planen gav han ÖFK hopp efter att ha prickat in 1–1 i 72:a minuten.

– Det var ett bra skott från Curtis Edwards som målvakten inte kunde hålla. Jag rusade fram på returen och kunde sätta den. Det kändes att vi lyftes som lag efter målet och det var förstås skönt för mitt självförtroende att jag fick göra mål, sa Alhaji Gero.

När han klev av så ursinnig i 87:e minuten trodde han nog inte att han skulle jubla en kort stund senare.

– Det var ett jobbigt läge, men jag gav aldrig upp helt. Vi är ett lag som tror på det vi gör och vi har en coach som tror på oss. Chansen fanns där trots att vi var en man mindre. När jag hörde jublet så var det en härlig känsla. Jag får tacka Jamie Hopcutt för det målet. Nu glömmer jag de två gula korten och får njuta av segern i stället, sa Alhaji Gero och skrattade.

Title