Fina insatser på innebandyplan i helgen

Tomas Scott

Hela fyra hemmamatcher spelades i Torvalla i helgen.

Damer Utveckling var först ut där man besegrade Ånge med klara 10-1.

Därefter var det dags för match i herrettan mot bottenkollegan Team Thoréngruppen från Umeå.

En jämn match där vi efter två perioder låg under med 1-3 men så klart fanns chansen – det går fort i innebandy! En missad straff efter knappt 8 minuter av sista perioden var inte vad hemmapubliken ville se, men redan 11 sekunder senare tryckte Lucas Malmrot dit den förlösande reduceringen som följdes av ytterligare två kassar och med 13:56 på klockan var Jemtland i ledningen! I sin desperata jakt på kvittering gav bortalaget öppningar för omställningar och när de sedan tog ut målvakten i slutet ut att lyckas rullade bollarna in och Jemtland kunde stå som segrare med hela 8-3 efter tre mål sista minuten.

På söndagen väntade tuffa matcher mot topplag för både juniorlaget i herrtvåan och damlaget i ettan. Först ut var juniorlaget som mötte serietvåan Fränsta. 3-5 efter första perioden blev till 5-5 efter andra och 7-7 med halva sista perioden kvar. Matchen kunde gå hur som helst, men det var Fränsta som fick till det avgörande ledningsmålet och sedan kunde avgöra med en boll i öppen kasse i slutsekunderna. 7-9 i en så kallad hedersam förlust. Damerna skulle inte vara sämre. De mötte också serietvåan Klockarberget Ungdom där de första två perioderna slutade 1-2 och underläge med två bollar inför sista perioden.

En intensiv jakt slutade med ett reduceringsmål i spel fem mot tre, men då återstod endast 53 sekunder och på den tiden hann inte damerna åstadkomma någon kvitteringsboll.

Men även här en hedersam förlust.

Title