Falkarnas Matilda Kålen har utsetts till Årets fan

Josefin Andersson

Bland hundratals nominerade och slutligen tio finalister har falkarnas klackledare Matilda Kålen utsetts till årets fan av Unibet.

Motiveringen lyder:
Matilda brinner för sitt ÖFK och hennes hjärta pumpar rött och svart. Som engagerad i ÖFK:s supporterförening Falkarna vill Matilda förändra fankulturen så att den passar för alla, hon kämpar helt enkelt för en jämlik och rättvis supporterrörelse. På matchdagarna visar Matilda upp ett enormt engagemang då hon som klackledare eldar igång hemmapubliken på Jämtkraft Arena, vid ett tillfälle med gips och kryckor (!)

– Först och främst vill jag säga stort grattis till Matilda. Hon är en otroligt värdig vinnare av Årets fan 2017. Vi hade tio riktigt starka finalister men juryn var ändå ganska överens om årets pristagare. Matildas sätt att leda klacken i ur och skur tillsammans med hennes kamp för en jämställd supporterkultur är otroligt inspirerande, säger Glenn Hysén, fotbollslegendar och juryordförande för Årets fan.

– Det känns helt otroligt att jag har vunnit det här priset, jag har nog inte riktigt förstått det helt och hållet ännu. Detta är verkligen ett bevis på hur vi som supporterförening har växt! Denna utmärkelse vill jag såklart dela med alla andra supportrar som följer mig och mina påhitt på läktaren, för utan er hade jag inte ens varit i närheten av att vinna detta pris, hälsar en glad Matilda.

Falkarna är stolta och glada över att ha Matilda med i klacken. Hon tillför alltid energi och glädje och ser till att alla känner sig välkomna. STORT GRATTIS Matilda mit dem Megafon!

Här kan du läsa pressmeddelandet från Unibet.

Title