”Vi är den tolfte spelaren som gör skillnad för laget” – Stens väg till Falkarna

Josefin Andersson

Går man på fotboll gillar man ju spelet, oavsett på vilken läktare man står? Varför hata? 

När det begav sig jobbade jag ihop med en ur originalelvan från 1996, Adam. Sedan har jag följt laget och gått på enstaka matcher. Jag hittade sedan ÖFK på facebook och läste om Falkarna där, gillade det jag läste och swishade mig in. När jag fattade vilka smarta och goda unga människor som driver Falkarna med kärlek och support som ledstjärna var det självklart att gå med även om jag visste att jag inte skulle kunna vara med på så många matcher eftersom jag pluggade i Huddinge… Det avgörande var Falkarnas tydliga hållning för en positiv supporterkultur, långt från fåntrattarna som ”hatar AIK” eller någon annan. Går man på fotboll gillar man ju spelet, oavsett på vilken läktare man står? Varför hata?

ÖFK:s ovanliga kultursatsningar var ju också något nytt och jättekul! Och föreningen liksom Falkarna är för tolerans och mångfald, det gillar jag väldigt mycket. Kan man annat än stödja en klubb där spelarna skänker en del av lönen till Darfour United?

Mina förväntningar har infriats, jag har träffat nya, roliga människor av alla sorter och i alla åldrar. Det är alltid kul att gå på fotboll. På vägen till arenan ser man fram mot matchen, och nästan lika mycket mot att trängas i klacken och skrika sig hes. Jag är övertygad om att vi är den tolfte spelaren som gör skillnad för laget!

Bästa Falkminnet? Segern mot Galatasaray, på plats i klacken! Men det finns flera: cupfinalen förstås, och att åka till Göteborg i semin och överrösta Häckenklacken (Getingarna är goa supportrar som kom och grattade efter matchen), var häftigt. När Ghoddos rullade in 1-3 mitt framför klacken- det är svårt att toppa den känslan! Även om han gjorde sitt bästa när han petade in ettan mot Galatasaray häromdagen!

Det bästa med Falkarna är att alla får vara med, och att det är en klack utan hat. Den borde vara modell för alla andra, tycker jag! Det enda jag saknar nu, är en riktig bomber i ÖFK – en som drar till med tre-fyra tunga distansskott per match. Som Bertil Danielsson i Ope på 70-talet, typ.

Vem du än är, så är du välkommen att bli medlem i Falkarna.
Medlemsavgiften är 150 kr/säsong för vuxna och 100 kr/säsong för ungdomar till och med 20 år.
Klicka här för att komma till medlemsformuläret. 

Title