Falkarna lanserar skiva, öl och bok

James Goucher

Innan gårdagens match mot Hammarby anordnade vi i Falkarna ett lanseringsevent på Östersund Arena där vi släppte vår hyllningslåt som skiva, en bok som vi skrivit och vår nya falköl.

Vi har släppt vår hyllningslåt ”Rött och svart pumpar hjärtat” som vinylskiva. Du kan köpa skivan i ett fint omslag designat av den lokala konstnären Kajsa-Tuva Henriksson för 150 kr. Skivan har producerats i samarbete med Sensus som bistått med inspelningsstudio och musiker. Vi vill även tacka Annika Norlin, som förutom att sjunga på skivan, hjälpt till att utveckla musiken och texten tillsammans med falkarnas Anders Ringfelter. Vi har stora förhoppningar för den numera inmarschlåten och vi uppskattar om alla ställer sig upp, håller halsdukarna i luften och sjunger med när låten spelas inför match. Texten kommer finnas på LED skärmarna på arenan och finns även i youtube-klippet med låten som finns på falkarnas Youtube kanal.

Vi har i samarbete med bryggeriet Jemtehed & Brande utvecklat ölen ”The Falconers”. Det är en brödig och läskande pale ale med lätt och frisk humlearom och balanserad beska. Den togs fram för att vi ville ha något eget med lokal anknytning att avnjuta innan match. The Falconers kommer finnas i systembolagets butiker i Östersund inom några månader. Den kommer även finnas på utvalda krogar i Östersund. Vi hoppas ni kommer tycka om den nya ölen lika mycket som vi gör.

Vi har även skrivit en bok innehållande falkarnas arskrönika för 2016. Det var ett väldigt spännande och händelserikt år för ÖFK och Falkarna. Nästan samtliga experter tippade ÖFK på nedflyttningsplats inför säsongen, men ÖFK charmade svenska folket med sin spelstil och slutade på en åttonde plats. Det var året då ÖFK som nykomlingar i sin första allsvenska säsong hade mest bollinnehav av alla lag i serien. Vi minns höjdpunkter som hemmavinsterna mot IFK Göteborg och GIF Sundsvall samt bortavinster mot Malmö och Örebro. Under året så gjorde även Falkarna entré i fotbollssverige och har på kort tid etablerat en supporterkultur som bygger på att stötta det egna laget och inte på att hata motståndarna.

Boken ”Från Noll till Laserbönder” kostar 250 kr och säljs inledningsvis ifrån OKQ8 Södra Gröngatan och Alina Systems. Det finns 1000 exemplar och först till kvarn gäller, då det inte finns möjligheter till ytterligare tryck. Intäkterna från försäljningen går oavkortat till Falkarnas fortsatta arbete med att bygga upp en positiv läktarkultur.
De här lanseringarna är en del av vårt arbete för att utveckla föreningen och skapa resurser för att kunna stötta ÖFK under året. Under 2017 är det vår ambition att föreningen ska växa ytterliggare och vi hoppas få många nya medlemmar.

Alla är välkomna i Falkarna och vi önskar att så många som möjligt ansluter till norraste stå och hjälper oss skapa en härlig stämning under ÖFKs hemmamatcher.

Title