Ett brutalt välkomnande till Europa för ÖFK

Patrick Sjöö

Vi har skojat om det några veckor.

Men så plötsligt är det sanning.

Världsstjärnorna i turkiska Galatasaray ska springa in på Jämtkraft Arenas konstgräs 13 juli.

Det är fortfarande lite svårt att greppa.

Laget som spelade i division 2 för inte allt för många år sedan skulle till Allsvenskan och sedan ut i Europa. Målsättningen basunerades ut av ordförande Daniel Kindberg

Fotbollssverige skrattade.

Ni kan förmodligen fortsättningen då ÖFK gick med stormsteg mot högsta ligan. Nu skriver vi ett nytt kapitel av sagan.

Östersunds FK ska spela i Europa och vi kan väl inte annat än påstå att de får ett brutalt välkomnande.

Jag har ingen aning om hur Galatasaray kommer att se ut nästa säsong. Jag antar att de inte är nöjda med sin fjärdeplats så räkna med förändringar i truppen. Det enda vi kan vara säkra på att det kommer ett världslag.

Den 20:e juli spelas returen i Istanbul i en kokande Türk Telekom Arena. Den största fotbollsupplevelse för samtliga i klubben Östersunds FK. Eller som flera har skrivit på ÖFK:s Facebook-sida: ”Welcome to hell!”

När biljetterna släpps till Europa League-kvalmatchen mot Galatasaray är ännu inte bestämt. Men givetvis basuneras det utan några dagar i förväg så att alla är beredda.

Spelarna jublade innan träningen i dag då det stod klart att det blev världslaget från Turkiet som ska stå för motståndet. Spelare som Sneijder, Nigel De Jong och Fernando Muslera på konstgräset i Östersund. Nu skriver jag overkligt igen.

Men hur blir fokus på Allsvenskan?

Jönköping gästar Jämtkraft Arena fyra dagar innan kvalmatchen. En superviktig match för ÖFK i jakten på en topplacering i Allsvenskan.

Snacka om utmaning för Graham Potter och övriga ledare att få alla att fokusera på Jönköping då Galatasaray är på väg till mästarstaden Östersund.

 

 

Title