Eriksson: – Brunflo är seriens bästa lag

Anne Svensson-Myhr

Brunflo fick en drömstart mot Härnösand i Alltvåan med två mål snabba mål.

Sedan blev uppförsbacken för tuff för gästerna.

– Brunflo är seriens bästa lag, sa Härnösandstränaren Christer ”Ecka” Eriksson.

Det var en match som inleddes med hög fart och där bjudningarna i egen zon, framför allt från gästerna, duggade tätt. Det var också dåligt försvarsspel som bäddade för Brunflos första två mål som Mattiz Korsgren och Casper Lundqvist påpassligt prickade in.

Härnösand kämpade och slet, men fick jobba i uppförsbacke och jaga hela matchen. Till slut fick man se sig besegrade med två puckar.

”Spiken i kistan” för Härnösand kom i andra perioden då Samuel Sjöö (matchens enda gallerspelare med trasig näsa) sköt in 4–1 för Brunflo efter ett strålande pass av Emil Broström.

– De straffade oss direkt då vi gjorde misstag och vårt powerplay fungerade inte, sa Härnösandstränaren Christer ”Ecka” Eriksson som därmed fick inkassera första förlusten i Alltvåan.

I hemmalaget var det betydligt gladare miner.

– Jag kände mig ganska säker på att vi skulle studsa tillbaka efter den sämre insatsen mot Njurunda i fredags. Jag tycker att vi när det bättre laget ikväll och vinner rättvist. Vi lyckades ju missa öppet mål två gånger också så segern kunde ja varit ännu större, sa Brunflotränaren Jens Östlund.

Härnösandstränaren tycker att ni är seriens bästa lag. Kommentar på det?

– Jag håller med honom.

 

Brunflo–AIK Hockey Härnösand 5–3 (2–0, 3–3, 0–0)

Mål; Brunflo: Mattiz Korsgren, Casper Lundqvist, Emil Magnusson, Samuel Sjöö, Emil Broström

Title